Comisar al Gărzii Finaciare Bihor, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul Florenţiu Nuţu Simionescu, din cadrul Gărzii Finaciare Bihor, a fost trimis în judecată. El este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, după ce a primit 15.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale.  

În perioada octombrie 2008 - iulie 2009, comisarul Florenţiu Nuţu Simionescu, comisar superior în cadrul Gărzii Financiare Bihor, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o faţă de comisari din cadrul aceleiaşi instituţii, a primit în mai multe rânduri de la un denunţător, administrator al mai multor societăţi comerciale, prin intermediar, suma  de 15.000 euro.

Banii au fost primiţi pentru a proteja firmele administrate de denunţător cu ocazia controalelor efectuate de către comisari din cadrul Gărzii Financiare Bihor. Comisarii nu trebuiau să efectueze controale la  firmele administrate de acesta, controale amănunţite, care ar fi fost de natură să  scoată la iveală ampla activitate evazionistă desfăşurată prin intermediul acestor societăţi în perioada respectivă şi de a nu lua alte măsuri legale faţă de firmele controlate.

"În data de data de 31 mai 2012, procurorii au dispus reţinerea inculpatului Simionescu Florenţiu Nuţu pentru  24 de ore, iar la data de 1 iunie, procurorii au înlocuit această măsură cu cea a obligării de a nu părăsi localitatea pe un termen de 30 de zile.  În vederea confiscării, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului", se arată în comunicatul transmis de DNA. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Bihor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite