Comercianți de ouă, flori și băuturi alcoolice, amendați și lăsați fără marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de litri de băuturi alcoolice, ouă şi alte alimente comercializate fără forme legale au fost confiscate de către poliţiştii orădeni din pieţele din Oradea, în ultima săptămână. Valoarea amenzilor aplicate a ajuns la 20.000 de lei, iar mărfurile piețarilor au fost confiscate.

În perioada 7 - 14 martie, poliţiştii au acţionat în pieţele din Oradea şi în zonele adiacente, pentru a preveni şi combate actele ilicite de comerţ. „În urma controalelor efectuate, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării diverse bunuri alimentare şi nealimentare în valoare de 16.148 lei, oferite spre comercilizare cu încălcarea prevederilor legale, respectiv 460 de litri de alcool sau băuturi alcoolice, 136 de pachete de ţigări, 510 ouă, 789 fire de flori, 25 kg de fasole boabe şi alte diverse produse alimentare în valoare de 200 lei", a spus Alina Dinu, purtător de cuvânt la IPJ Bihor.

Amenzi de 20.000 de lei

Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunii au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.12/1990 privind desfăşurarea unor acte de comerţ, cu amenzi în valoare de 20.000 lei. Poliţiştii orădeni vor acţiona permanent în pieţele din Municipiul Oradea, pentru a verifica modul în care comercianţii respectă prevederile legale în materie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite