Colindele vechi sunt readuse la viață de un grup de colindători din satul Rohani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de colindători din satul Rohani, comuna Cărpinet, încearcă să reînvie o tradiție veche din zonă și să readucă la viață colinde vechi, uitate. Ei colindă în aceste zile instituțiile publice.

Grupul de colindători, îmbrăcați în straie populare, colindă în aceste zile pe la instituțiile publice. Astăzi au fost primiți cu drag de reprezentanții Episcopiei Ortodoxe și de Consiliul Județean Bihor.

Femei, copii și bătrâni din satul Rohani, însoțiți de preotul paroh Radu Marian au interpretat colinde vechi. "Am reînodat vechiul obicei al colindatului care s-a pierdut în perioada comunistă. Cu mare greutate am reuşit să adunăm acest grup de oameni cu care am colindat colinde tradiţionale specifice zonei Rohani. Am fost şi la PS Sofronie unde am colindat două colinde specifice satului nostru, iar la urmă am rostit o oraţie de mulţumire la colac, la cârnaţ, la vin şi la pălincă, care în vechime reprezenta modalitatea obişnuită cu care gazdele ii răsplătea pe colindători. Această oraţie o auzi doar în satul nostru", a povestit preotul Radu Matei

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite