Colectarea selectivă a deșeurilor a devenit obligatorie pentru instituțiile publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Oradea și instituțiile locale vor fi obligate de noua lege a gunoaielor să adopte un plan de măsuri privind colectarea selectivă a deșeurilor.  Șefii tuturor serviciilor deconcentrate vor fi obligați să încheie contracte de colectare și transport cu un operator de salubritate autorizat.

Planul de măsuri cu privire la colectarea selectivă trebuie să conţină numele şi datele de contact ale angajatului care va fi desemnat responsabil cu organizarea colectării selective la nivelul instituţiei. DE asemenea, trebuie să conțină  obligaţiile şi sarcinile angajaţilor, modalitatea de stocare temporară a deşeurilor colectate, programul de instruire a angajaţilor privind colectarea selectivă a deşeurilor, raportarea rezultatelor, programul de informare a vizitatorilor şi detaliile contractului de predare a deşeurilor colectate selectiv. Planul de gestiune trebuie să fie gata în termen de maxim 60 de zile.

Legea prevede ca deșeurile să fie depozitate pe categorii, iar contractul cu un agent de salubrizare trebuie încheiat în maxim trei luni din momentul în care s-a finalizat planul de gestiune.  În cazul în care aceste termene sunt depășite însă, șefii instituțiilor sunt pasibili de amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite