Cod portocaliu de caniculă în Bihor. Ungaria se află sub cod roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nouă judeţe sub cod portocaliu de caniculă
Nouă judeţe sub cod portocaliu de caniculă

Nouă judeţe din ţară printre care Bihor, Satu Mare, Alba şi Hunedoara se află sub cod portocaliu de caniculă. Avertizarea a fost emisă de către meteorologi în aceată dimineaţă şi este valabilă până vineri.  

În Ungaria s-a instalat codul roşu. Temperaturile au urcat până la 40 de grade, ceea ce a dus la instalarea acestui cod de caniculă.

Şi în Bihor lucrurile par să se îndrepte în aceeaşi direcţie. Meteorologi au emis în această dimineaţă o avertizare de cod portocaliu, valabilă până vineri. Această avertizare înseamnă că  tempertaturile se vor situa între 38-39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umiditate va depăşi pragul de 80 de unităţi.

"În Banat, Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei, canicula va persista şi se va intensifica. Disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37 - 38 de grade şi izolat 39 de grade (îndeosebi in zilele de miercuri, joi si vineri)" se arată în avertizarea emisă de meteorologi. În restul ţării se menţine codul galben de caniculă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite