Oradea: Calea Clujului, finalizată la termen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Calea Clujului, finalizată la termen
Oradea: Calea Clujului, finalizată la termen

Lucrările demarate de Primăria Oradea pe Calea Clujului au fost finalizate la termen, drumul fiind deschis circulației.

Lucrările de modernizare ale străzii Calea Clujului au început în urmă cu mai bine de un an. Valoarea totală a lucrărilor a fost de peste 12 milioane de lei, iar executantul a fost Drumuri Orășenești. Garanția lucrărilor este de cinci ani.

Lucrări pentru fluidizarea circulației

Pentru creşterea fluenţei circulaţiei s-a lărgit banda de ieşire din strada Ogorului spre Calea Clujului prin achiziţionarea de către municipalitate a unui teren de aproximativ 70 de metri pătrați, de la o persoană fizică. În aceeaşi intersecţie (strada Ogorului cu strada Clujului) pe direcţia spre centru, s-a realizat o bordurare până la trecerea de pietoni, pentru a interzice virajele la stânga la intrarea şi ieşirea din şi în staţia de carburanţi Mol România. Acest lucru a fost necesar datorită faptului că nu se respecta marcajul longitudinal dublu continuu. S-a mai realizat o semaforizare cu senzori în dreptul Romeur, pentru a permite traversarea pietonilor şi ieşirea în Calea Clujului a mijloacelor de transport în comun. Tot pentru siguranţa pietonilor s-a instalat un semafor cu buton la intersecţa  Căii Clujului cu strada Lotrului.

Lucrări finalizate la termen

Primarul Ilie Bolojan a ținut astăzi să mulțumească societății pentru că a respectat termenul de execuție. "Au făcut niște lucrări de calitate. Accesul în Oradea, dinspre Cluj se face civilizat", a declarat primarul. Municipalitatea a făcut mai multe demersuri pentru ca nu doar partea carosabilă să arate civilizat și ci și trotuarele și spațiile verzi de la una dintre cele mai importante intrări în Oradea. ca urmare, a purtat discuții cu societățile comerciale care funționează în zonă să-și întrețină spațiile verzi și să mențină curățenia. Cei care nu respectă acest lucru sunt sancționați. Edilul a precizat că vor fi reparate și trotuarele, pus gazon și vor fi plantați copaci pe marginea drumului, acolo unde nu sunt.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite