Claudiu Mezea: „Mi-ar fi plăcut să trăiesc pe vremea dinozaurilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Mezea a asamblat prima figurină din colecția „Vin dinozaurii”
Claudiu Mezea a asamblat prima figurină din colecția „Vin dinozaurii”

Claudiu Mezea (7 ani), care a asamblat ieri Styracozaurul, primul dinozaur al colecţiei „Adevărul", oferit gratuit, spune că i-ar fi plăcut să vadă puternicele reptile pe când erau încă vii. Elevul de clasa I din Oradea are o pasiune neobișnuită: este fascinat de lumea dinozaurilor. Colecția „Vin dinozaurii" de la Adevărul completează figurinele speciilor pierdute cu care micul orădean se joacă zilnic.

„Cel mai tare dinozaur este T-Rex. E preferatul meu", spune hotărât copilul. Fascinația pentru dinozauri a descoperit-o urmărind desene animate cu lumea pierdută. „Îmi pare rău că au dispărut dinozaurii, pentru că sunt cele mai frumoase animale. Sunt mari, puternice și nu toate sunt carnivore. Unele dintre ele, cum e mamutul mânca numai frunze și iarbă", spune Claudiu Mezea.

Elev eminent în clasa întâi, acesta ar vrea să învețe și la școală mai multe despre dinozauri. Dar din moment ce nu are această ocazie la școală se uită la toate documentare despre dinozauri. „Eu am învățat despre lumea pierdută de la televizor. Mă uit împreună cu sora mea mai mare de fiecare dată când este vreun film despre dinozauri. Sunt foarte frumoși, chiar dacă par înfiorători așa de mari. Unii dintre ei, cum e dinozaurul cu coamă, cum e puzzle-ul acesta atacă doar ca să-și apere puii", explică micul orădean.

Mică „enciclopedie" de dinozauri

Claudiu știe câte ceva despre fiecare dinozaur pe care îl cunoaște. „Unii dintre ei erau ca păsările și cloceau ouă. Alții erau cu gâtul lung, ca să poată mânca frunze din copaci. Mulți dintre dinozauri sunt strămoșii unor animale de astăzi. Cum e mamutul strămoșul elefantului", explică elevul de clasa întâi. Una dintre părerile de rău ale băiatului este faptul că nu a văzut încă vreun schelet de dinozaur. „În Oradea nu ai unde să vezi oase de dinozauri. Dar am auzit că sunt țări unde au locuri speciale numai cu așa ceva, în muzeu. Mi-ar plăcea să văd și eu așa ceva", explică el.

Dintre dinozaurii pe care îi cunoaște, Claudiu e pasionat în special de viața speciei Tyranosaurus Rex. Are mai multe jucării sub forma acestui dinozaur și știe destul de multe despre el, dar nu e suficient pentur micul colecționar de dinozauri. „Mi-ar fi plăcut să trăiesc pe vremea lor ca să-i pot vedea vii. Să văd cum se mișcă, cum se luptă și să văd care-i mai puternic. Ar fi fascinant. Dar am văzut la televizor că au dispărut după ce o piatră mare a venit din spațiu și a lovit Pământul. Apoi a venit epoca de gheață și au murit toți de frig", spune copilul.

Construind figurina de la Adevărul, băiatul rămâne impresionat de munca lui, cu toate că-i dă bătăi de cap. „E destul de complicat de făcut. M-a ajutat un pic sora mea să-l construiesc, pentru că e mai mare, dar a ieșit frumos. După ce îl pictez va arăta extraordinar", susține Claudiu.

După ce a construit prima figurină din „Vin dinozaurii", băiatul așteaptă și cu sufletul la gura apariția puzzle-ului cu T-Rex, preferatul lui. „Cu dinozaurii aceștia voi avea aproximativ 50 de jucării cu dinozauri", mai spune micul orădean. Următorul dinozaur apare marți, 14 februarie, împreună cu ziarul Adevărul.

O colecţie de excepţie

Ziarul „Adevărul" va fi vândut împreună cu puzzle-ul 3D în fiecare marţi. După primul număr distribuit gratuit, celelalte nouă vor costa fiecare 7,99 lei. Iată care sunt dinozaurii din colecţia „Adevărul":
- Styracozaurul - 7 februarie 2012
- T - Rex - 14 februarie
- Brahicozaurul - 21 februarie
- Plesiozaurul - 28 februarie
- Pteranodonul - 6 martie
- Stegozaurul - 13 martie
- Spinozaurul - 20 martie
- Velociraptorul - 27 martie
- Triceratopsul - 3 aprilie
- Mamutul - 10 aprilie

„Adevărul" te invită la concurs!

Bucuria asamblării unei jucării, în fiecare săptămână,    vine cu o surpriză! Cumpără colecţia „Vin Dinozaurii" şi, începând de vineri, 10 februarie, participă la un concurs cu premii de senzaţie.

REGULAMENT

Concursul „Dinozaurii prind viaţă" se desfăşoară în publicaţia „Adevărul" în perioada  10 februarie -  17 aprilie 2012.

Cum particip?

Cumpără colecţia „Vin Dinozaurii", asamblează puzzle-ul 3D, apoi pictează-l, colorea­ză-l sau ornamentează-l într-un mod cât mai original. Trimite o poză cu dinozaurul pe adresa concurs@adevarulholding.ro cu titlul „Dinozaurii prind viaţă" şi intri automat în concurs. E-mailul trebuie să conţină obligatoriu numele, localitatea şi numărul de telefon al participantului.

Un juriu format din cinci persoane va delibera în data de 19 aprilie 2012 şi va alege cei trei câştigători.Numele câştigătorului, precum şi premiul acordat vor fi făcute publice în ziarul „Adevărul" în maximum 20 zile lucrătoare de la data extragerii finale. ;

Premiile oferite:

Premiile vor fi oferite sub forma a trei pachete în felul următor:
- Premiul I: o colecţie „Aventura", o colecţie „Pictori de geniu" şi o
colecţie „Stan şi Bran".
- Premiul II: o colecţie „Aventura" şi o colecţie „Pictori de geniu".
- Premiul III: o colecţie „Aventura". 
În cadrul concursului „Dinozaurii prind viaţă"  vor fi oferite premii în valoare totală de 836 de lei, TVA inclus.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite