Claudia Chelariu aduce frumusețe cu ardei iute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmeticiana Claudia Chelariu folosește măști naturale pentru a-și face clientele frumoase. Masca cu ardei iute are cel mai mare succes, făcând fața de bebeluș.

Ar fi vrut să fie psiholog, dar nu i-a ieșit. Acum se bucură. „Am căzut la psihologie, dar nici nu prea știam ce vreau", recunoaște tânăra. Când a aflat de eșecul la psihologie, a văzut întâmplător că se fac înscrieri la cosmetică medicală. S-a înscris, a intrat și a constatat că-i place. „Mi-a prins foarte bine că nu am făcut un curs scurt de cosmetică, ci și cursuri de medicină propriu-zisă. Așa îmi pot ajuta clienții mai bine", spune ea, amintidu-și de cursurile de dermatologie sau patologie cosmetică. Practica a făcut-o la un salon cosmetic  privat.

Muncă și noroc

Claudia Chelariu se consideră norocoasă. La absolvire, toate saloanele angajau doar cosmeticiene cu experiență. „Am văzut un anunț cu angajare cosmeticiană pe bază de concurs, fără să se impună nu știu câți ani de experiență", povestește ea. A dat concurs și a fost aleasă dintre cele patru candidate, deși avea cea mai puțină experiență. Recunoaște că acum este mult mai greu pentru o absolventă să intre pe piață.

Claudia a început să muncească cu seriozitate, având un model serios, nimeni alta decât Anastasia Soare. „O parte dintre cliente mi-au venit dintre clientele salonului de coafură și cosmetică, iar o altă parte au venit la recomandarea clientelor muțumite", explică ea. Acum are cliente și clienți fideli, care vin periodic să-și întrețină frumusețea. Cel puțin de două ori pe an participă la cursuri organizate de firmele distribuitoare de produse profesionale pentru a afla ce produse și tratamente au apărut, ce le poate recomanda clienților.

Secrete de frumusețe

Claudia Chelariu a optat pentru produsele cosmetice naturale de îngrijire și înfrumusețare. „Am ales produse naturale pentru că am observat că dau rezultate pe termen lung", explică ea.

Cel mai mare succes îl au masca gomaj pe bază de sâmburi de măr și struguri, masca magnetică și masca film pe bază de ardei iute. „Fiecare mască are efecte benefice. Cea magnetică regenerează, gomajul face un peeling biologic, iar masca cu ardei iute accelerează metabolismul și curăță profund chiar și pielea seboreică și acneică", explică Claudia. Cea mai cerută este masca cu ardei iute, deși este și cea mai dureroasă. Multe cliente plâng zdravăn în cele 30 de minte cât stau cu masca pe față, dar îndură pentru că după aceea au o piele fină de bebeluș, imperfecțiunile fiind estompate câteva zile.  „Am cliente care mi-au cerut masca pentru a o folosi și ele acasă. De fiecare dată le explic că are termen de garanție redus neavând conservanți", adaugă ea.

Profil:

Născut: 1 decembrie 1978, Oradea

Studii: Colegiul de Cosmetică Medicală, FMF Oradea

Familia: căsătorită, are o fetiță

Profesie: cosmeticiană

Ce-i place:

„Îmi place să petrec timp cu familia. Când mă joc sau colorez cu fetița noastră mă relaxez", spune Claudia. Îi place meseria ei și este încântată când își vede clientele admirându-se în oglindă. Îi place să facă shopping pentru fetița ei.

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac oamenii care se neglijează. Dacă nu se respectă pe ei, cum îi respectă pe alții?", spune ea. Nu-i plac oamenii neserioși, nici cei mincinoși. O deranjează dezordinea. „Nu-mi place instabilitatea legislativă care nu ne lasă să ne conducem afacerile mai eficient", mai spune ea.

Întrebări și răspunsuri

- Ai un model de cosmeticiană?

CC - O admir pe Anastasia Soare pentru talentul și perseverența ei. Fetița noastră poartă numele ei.

- Cum te-a afectat criza?

CC - Clientele vor să se întrețină și pe timp de criză. Își mai amână programarea o săptămână-două, în funcție de bani, dar vin.

- Ai și clineți bărbați?

CC - Adolescenți și tineri. Unii vin la tratament pentru accenee sau la pensat.

- De ce preferă clientele masca cu ardei iute?

CC - Pentru efectele sale. Este o mască pentru toate tipurile de ten, După această mască, orice maghiaj arată impecabil.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite