Clanul Mang încuscreşte PSD cu PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce la nivel central Ioan Mang, ministrul Educaţiei, este atacat vehement de către membrii PDL pentru presupuse plagiate academice, la nivel local, luările de poziţie sunt mult mai atenuate.

PDL-iştii orădeni preferă să nu comenteze cazul de plagiat şi să aştepte verdictul pe care îl vor da savanţii Academiei Române.

Tăcerea PDL-iştilor este oarecem de înţeles atât timp cât copiii celor doi şefi ai PDL şi PSD Bihor, Ionel Avrigeanu şi Ioan Mang, sunt logodiţi, iar relaţia dintre liderii celor două partide este una foarte bună.

Alexandru Mang, băiatul ministrului Educaţiei Ioan Mang, este logodit cu Cristina Avrigeanu, fiica şefului PDL Bihor, cei doi fiind împreună de aproape şase ani.

Deşi părinţii lor fac parte din tabere politice diferite, Alex şi Cristina, ambii în vârstă de 25 de ani, au trecut peste această barieră. Cristina a absolvit Facultatea de Psihologie din Cluj în anul 2009, iar Alex este absolvent al Facultăţii Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei din Oradea, profil Calculatoare, pe care a absolvit-o în anul 2010. La aceeaşi facultate este şi Ioan Mang profesor.

Fiica şefului PDL Bihor este psiholog la Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, din cadrul Consiliului Judeţean Bihor, în timp ce Alex Mang lucrează la o firmă specializată în dezvoltare de soluţii IT integrate şi sisteme de securitate.

Chiar dacă acuzele care i se aduc vizează cariera profesorului Ioan Mang la Universitatea din Oradea, unde predă din anul 1990, conducerea instituţiei evită să comenteze scandalul.

„Aşteptăm rezultatele Comisiei Naţionale de Etică. Până nu primim un răspuns, mergem pe prezumţia de nevinovăţie a domnului Mang. Îl cunosc pe ministrul Educaţiei din anul 1990 şi pot să spun că este un om respectabil, respectat şi profesionist. Nu cred că avea nevoie de aşa ceva pentru a-şi face o carieră universitară. Pentru noi a fost o surpriză totală",  ne-a spus Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea. 

Comisia Academiei se naşte azi

După ce joi premierul Victor Ponta a anunţat că va solicita Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate  la adresa ministrului Educaţiei, Ioan Mang, vineri, Haiduc declara pentru Mediafax că aşteaptă o „solicitare concretă“ în acest sens.

Ieri, biroul de presă al Academiei a răspuns astfel solicitării ziarului „Adevărul" de a afla detalii despre comisie: „Pentru că domnul preşedinte al Academiei Române, Ionel Haiduc, nu a fost în ţară, nu s-a înfiinţat nicio comisie care să analizeze lucrările respective... Mâine (azi - n.r.) vor fi numiţi membrii comisiei".  Ionel Haiduc s-a aflat, până ieri-seară, în Irlanda, la o conferinţă.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite