Circulaţia pe noul pod Theodor Neş va fi redată în data de 25 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare la podul peste calea ferată dintre strada Theodor Neş şi strada Bihorului-Izvorului se derulează conform graficului prevăzut de primărie. Astfel, la data de 25 septembrie,  podul va fi redat circulaţiei traficului uşor.

După cum informează municipalitatea, în luna iunie a fost demonată structura vechilului pod, deoarece aceasta avea o vechime de peste un secol şi nu mai corespundea din punct de vedere alt traficului rutier.

„Reabilitarea podului a constat în turnarea fundaţiilor la pile, refacerea culeelor, montarea grinzilor longitudinale, iar azi s-au montat cofrajele din lemn pentru susţinerea plăcii armate care va constitui tablierul podului. Urmează turnarea stratului de beton şi a şapei de egalizare, realizarea hidro-izolaţiei şi a îmbrăcăminţii asfaltice", informează Mirela Macra, consilier în cadrul Biroului de Presă al primăriei.

Podul va fi redat circulaţiei pentru trafic uşor în 15 septembrie, iar după 28 de zile de la turnarea betonului va fi folosit şi pentru trafic greu. Podul va avea câte o bandă pe sens plus trotuare. Valoarea lucrărilor care se vor efectua pentru reabilitarea podului se ridică la 2 700 000 lei fără TVA.

„Concomitent Primăria va realiza în cadrul programului de lucrări curente cu firma Selina cele două rampe de acces dinspre strada Ştefan cel Mare, respectiv străzile Bihorului-Izvorului. În acelaşi program se va realiza şi modifica intersecţia semaforizată de la Ştefan cel Mare cu Theodor Neş, prin realizarea unei benzi suplimentare pentru realizarea virajului la stânga din Ştefan cel Mare spre Theodor Neş, respectiv bandă suplimentară pentru viraj dreapta din Ştefan cel Mare înspre pod", adugă Macra.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite