Cinci traficanți de persoane au fost trimiși în judecată în urma unei anchete a polițiștilor orădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare infracţională care se ocupa cu trafic de persoane și trafic de minori a fost trimisă în judecată de poliţiştii orădeni. Gruparea de crimă organizată era formată din cinci bihoreni.

Membrii grupării, D.A., de 48 de ani, S.F.F., de 32 de ani, R.A., de 35 de ani, B.C., de 30 de ani şi D.F., de 54 de ani, toţi din judeţul Bihor, sunt acuzaţi de anchetatori că începând cu anul 2006 au racolat persoane, prin intermediul anunţurilor la mica publicitate şi internet, pentru muncă în agricultură în Spania, contra sumei de 300-350 euro pe persoană. "Au fost identificate şi audiate 30 de victime, care după ce ajungeau în Spania erau cazate în condiţii inumane, câte 10-12 într-o cameră şi erau  obligate să muncească toată ziua fără a fi plătite", a declarat comisar Ioana Indrieș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bihor.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectaţi că nu au asigurat nici unei persoane contractele de muncă promise care să conţină oferte ferme de locuri de muncă, încălcând în acest fel legislaţia română privind protecţia cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi legislația spaniolă din domeniul emigrării. "Au urmărit exploatarea acestor persoane în sensul că le-au trimis la muncă în Spania pentru executarea unor munci cu încălcarea normelor legale privind salarizarea, condiţiile de muncă referitoare la durata programului de muncă, la activităţile efectiv executate, la cazarea şi asigurarea hranei", a mai spus sursa citată.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite