Cinci bihoreni sunt suspectați că au prejudiciat statul cu aproape un milion de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Trei orădeni, alături de un localnic din Sânmartin și altul din Biharia sunt în vizorul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) pentru infracțiunile de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală. Cei cinci ar fi „uitat" să înregistreze mai mult tranzacții în registrele contabile, prejudiciul ridicându-se la 935.0000 de lei.

M.C., de 39 de ani din Biharia ar fi capul afacerii. Acesta ar fi cumpărat mașini second-hand și porumb boabe din Ungaria, făcând mai multe tranzacții pe care nu le-a declarat la contabilitate. Lucru care a dus la neplata TVA-ului și a impozitului pe profit.

„În urma cercetărilor efectuate, anchetatorii îl acuză pe M.C. că, în perioada decembrie 2007 - decembrie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a efectuat achiziţii intracomunitare de autoturisme şi produse agricole, în valoare totală de 2.615.369 lei, operaţiuni comerciale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile ale societății", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Alina Dinu.

Ceilalți patru bihoreni sunt acuzați de polițiștii din cadrul SIF că ar fi vândut produsele cumpărate de M.C., știind că nu sunt declarate.

Prejudiciu de un milion de lei

„Prejudiciul total cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 935.497 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, prejudiciu parţial recuperat de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni prin dispunerea măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale suspecţilor", mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ BIhor.

Poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au înaintat dosarul cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspecţilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite