Cinci angajaţi ai ştrandului Ioşia au fost audiaţi în cazul fetiţei moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panoul de avertizare de la bazinul mare din ștrandul Ioșia
Panoul de avertizare de la bazinul mare din ștrandul Ioșia

Poliţişti orădeni, procurorii şi administraţia ştrandului Ioşia au demarat anchete pentru a stabili cine se face vinovat de moartea fetiţei de şapte ani, aspirată în gura de golire a unui bazin din ştrand. Până acum, cinci angajaţi ai ştrandului Ioşia au fost anchetaţi.

Potrivit reprezentanţilor Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate angajaţii audiaţi de poliţişti sunt: Daniel Fâşie, mecanic întreţinere, Florentin Avram, administrator, Costel Moldovan, agent de pază, Adrian Marina, salvamar, Sorin Floruţ Crăciun, mecanic. "RAPAS face o anchetă, în paralel, pentru a stabili dacă angajaţii se fac vinovaţi şi pentru a stabili cum s-a petrecut tragedia", a declarat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS.

Părinţii, vizaţi de anchetă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au demarat şi ei o anchetă în cazul Elisabetei Haidău. Ancheta îi vizează pe angajaţii ştrandului şi pe părinţii micuţei. "Am deschis o anchetă cu privire la împrejurările în care s-a înecat fetiţa. Deocamdată nu se ştie cui aparţine vinovăţia. Ancheta îi vizează atât pe angajaţii ştrandului, care se ocupă cu întreţinerea, cât şi pe părinţi", a declarat prim-procurorul Viorel Gavra. Cei găsiţi vinovaţi ar putea fi acuzaţi de ucidere din culpă.

Fiică de pastor

Elisabeta Haidău este fetiţa unui pastor penticostal de la biserica Betel, Ioan Haidău. El este şi profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea. Mama fetiţei, Felicia Haidău, este profesoară de istorie-geografie, tot la Liceul Betel. Părinţii fetei au fost duminică dimineaţa la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru a ridica trupul micuţei. Ei au adus cu ei o rochiţă albă, cu care Elisabeta va fi înmormântată astăzi la Lugaşu de Jos.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite