Chioșcurile și terasele, eliminate din ștrandul municipal, care se transformă în aquaparc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Punctele de alimentație publică din Ștrandul Municipal vor fi desființate, ca urmare a deciziei consilierilor locali. Deși spațiile erau concesionate până în 2013, contractele vor fi reziliate, pentru ca primăria să poată să transforme ștrandul în aquaparc, printr-un proiect finanțat de Uniunea Europeană cu 15 milioane de euro.

Consilierii locali au decis, cu ocazia celei mai recente ședințe, răscumpărarea spațiilor comerciale din incinta Ștrandului Municipal. Firmele Cordless, Dareka, Vandana, Murray Impres şi Racosim au concesionat spațiile respective pentru o perioadă de zece ani, contractele fiind valabile până în 2013.  Fiindcă vrea să transforme ștrandul într-un aquaparc, Direcţia de Dezvoltare Management Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primariei Oradea a cerut municipalităţii degrevarea de sarcini a terenurilor concesionate în vederea implementării viitorului complext welness termal „Nymphaea", pentru care Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest a avizat cererea de finanţare în valoare de 15 milioane de euro.

Negocieri

Răscumpărarea parcelelor în vederea demolării construcţiilor se va face în urma negocierii dintre  Primaria Oradea şi firmele respective.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite