Cetățean maghiar cercetat pentru evaziune fiscală după ce a făcut tranzacții cu autoturisme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piață de mașini second-hand
Piață de mașini second-hand

Bărbatul a păgubit statul român cu 1.600.000 lei după ce a achiziționat autoturisme second-hand din Germania, Franța, Belgia și Ungaria fără să le treacă în evidențele contabile. Suspectul a fost dat în urmărire, întrucât a dispărut de la domiciliu.

"Procedura de documentare a activității infracționale este foarte greoaie. A durat ceva vreme până am primit toate documentele solicitate. Între timp, suspectul a reușit să se ascundă", a spus comisarul șef Ioan Brîndaș, adjunctul IPJ Bihor. Anchetatorii spun că cetățeanul maghiar a înființat o societate cu sediul în comuna Sânmartin și ar fi adus din Germania, Franța, Belgia și Ungaria 75 de autoturisme pe care nu le-a trecut în documentele contabile ale firmei.

Achiziții în valoare de 1.600.000 euro

Mașinile în valoare de 1.600.000 euro au fost comercializate  către persoane fizice dar și juridice. Administratorul societății nu a înregistrat în evidențele contabile nici veniturile realizate din vânzarea autoturismelor, provocând statului român un prejudiciu de 1.660.011 lei. Bărbatul este cercetat pentru evaziune fiscal.  

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite