Cetăţean bulgar prins de poliţişti după ce a furnizat peste 35.000 de euro falşi unei grupări interlope

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cetăţean bulgar este trimis în judecată pentru falsificarea de monede sau alte valori, după ce a făcut rost de aproape 35.000 de euro falşi, pe care i-a trimis unui grup de crimă organizată din România. Acesta riscă acum până la 20 de ani de închisoare.

Poliţiştii l-au găsit pe Y.S.Y., de 42 de ani, din Bulgaria, după ce, în 2010, au anchetat şi trimis în judecată o bandă specializată în falsificarea de bani. Printre cei opt membri ai grupării se aflau doi bihoreni, trei timişoreni şi alte trei persoane din Judeţul Caraş Severin, iar capul grupării era orădeanul C.I.I., de 36 de ani.

„Aceştia au fost acuzaţi că, în perioada 18 - 22 aprilie 2010, s-au constituit într-un grup infracţional organizat în scopul cumpărării sumei de 35.450 euro falşi din Bulgaria şi a punerii bancnotelor contrafăcute în circulaţie", spune Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor. După trimiterea în judecată a celor opt pentru falsificare, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea,  Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, împreună au dat de cetăţeanul bulgar care le-ar fi furnizat românilor cei peste 35.000 de euro falşi şi i-ar fi ajutat pe aceştia şi în alte activităţi ilicite.

„În perioada 19 - 21 aprilie 2010, cetăţeanul bulgar Y.S.Y. a sprijinit grupul infracţional organizat condus de C.I.I., fiind acuzat că a procurat din Bulgaria suma de 35.450 euro, respectiv 354 bancnote cu cupiura de 100 falsă şi o bancnotă cu cupiura de 50 Euro falsă, pe care a predat-o membrilor grupării", adaugă purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.
În cazul în care suspectul va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 20 de ani.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite