Un cetățean maghiar a fost arestat pentru un prejudiciu de 4 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei cetățeni maghiari, suspectaţi de poliţiştii de investigare a fraudelor că au prejudiciat bugetul de stat cu peste 4 milioane de lei prin evaziune fiscală, au fost reţinuţi, iar  magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a unuia dintre aceştia, cetățean maghiar.

Fedor Laszlo (28 de ani), cetățean maghiar, administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Salonta, a fost arestat ieri pentru 29 de zile.Polițiștii au început, în cursul acestei luni, urmărirea penală față de Fedor Laszlo, sub aspectul comiterii infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.

 "În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că în cursul anului 2009, reprezentantul societăţii salontane este suspectat că ar fi achiziţionat din Cehia, Slovacia şi Ungaria produse petroliere, fără a declara în totalitate achiziţiile intracomunitare efectuate. Aceste produse au fost valorificate ulterior către diferite societăţi comerciale de profil de pe raza judeţului Bihor, fără ca tranzacţiile efectuate să fie evidenţiate în documentele contabile ale societăţii şi fără a fi declarate organelor fiscale", se arată într-un comunicat al presă al IPJ Bihor. Prejudiciul provocat bugetului statului de aproape 3 milioane de lei,  reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Alți doi sunt anchetați

Totodată, alți doi cetățeni maghiari, unul administrator al unei firme cu sediul în Oradea, sunt cercetați și ei pentru evaziune. "Cei în cauză sunt suspectaţi că au folosit acelaşi mod operare, achiziţionând de la o societate din Germania, în numele societăţii orădene, produse petroliere în valoare totală de 869.850 Euro, care ulterior au fost comercializate pe piaţa internă, fără achitarea obligaţiilor fiscale aferente, respectiv TVA şi impozit pe profit. Prejudiciul provocat astfel bugetului de stat este de 1.699.720 lei", se mai arată în comunicat.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite