Oradea: Votează Cetatea Oradea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Votează Cetatea Oradea!
Oradea: Votează Cetatea Oradea!

Cetatea Oradea este inclusă într-un program lansat de Televiziunea Română, care vine în sprijinul restaurării monumentelor istorice.

Treizeci de clădiri monumente istorice, selectate cu ajutorul Comisiei Naţionale a Monumentelor, au intrat într-o competiţie în care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat.

Zece clădiri în finală

Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, un film documentar prezintă câte trei monumente care trebuie restaurate. Publicul este invitat să voteze unul din trei. Zece clădiri vor ajunge în finala care se va desfăşura pe 1 decembrie 2009. Atunci, publicul va vota în direct care dintre cele zece merită restaurată. Tot pe 1 decembrie 2009 se va organiza şi un teledon pentru strângere de fonduri pentru restaurarea clădirii care va câştiga. "În cadrul acestui program, printre cele 30 de clădiri monumente istorice selectate, se numără şi Cetatea Oradea", spune Carmen Cherteș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Cetatea Oradea concurează cu Cetatea de la Aiud și Castrul de la Porolissum

Duminică, la ora 16:00, va fi difuzat filmul documentar despre Cetatea Oradea. Monumentul istoric orădean concurează duminică cu Cetatea de la Aiud şi Castrul roman de la Porolissum. "Orădenii sunt invitaţi să vizioneze documentarul şi să voteze. Fiecare monument va avea o cifră de ordine 1-2-3 pe care publicul o va folosi pentru a-şi exprima opţiunea, fie apelând prin reţeaua fixă, fie prin SMS pe reţeaua de telefonie mobilă", explică reprezentantul municipalității.

Numărul de telefon pentru reţeaua Romtelecom este 0900-160-440, cu tariful de 0,95 € (TVA inclus). Numărul pentru SMS-uri este 1388, cu valabilitate în toate reţelele de telefonie mobilă din ţară, cu tariful de 0,95 € (TVA inclus).
 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite