Cerşetorii din Oradea, săltaţi de poliţiştii locali şi îndrumaţi spre localităţile de domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care practică cerşetoria în oraş au devenit, în ultima vreme, ţinta poliţiştiilor locali. Oamenii în uniformă au ridicat 21 de cerşetori care îşi făceau viaţa în zona centrală ori în apropierea bisericilor din municipiu. Totodată, au fost distruse două adăposturi improvizate ale acestor persoane.

După cum informează Biroul de Presă din cadrul primăriei, între 28 iulie şi 3 august, agenţii Poliţiei Locale Oradea au desfăşurat acţiuni de combatere a cerşetoriei în zone precum Piaţa Unirii, Piaţa Independenţei, Piaţa Bucureşti şi intersecţiile semaforizate. Duminica au fost verificate şi majoritatea bisericilor din municipiu.

Îndrumaţi spre localitatea de domiciliu

De la Biserica cu Lună, trei persoane au fost ridicate şi  îndrumate spre localitatea de domiciliu.

Din parcarea din faţa Spitalului de Copii au fost ridicate 4 persoane care apelau la mila trecătorilo. Două dintre acestear au fost dusela  sediul de pe strada Gutemberg, pentru identificare iar celelalte două au fost îndrumate spre localitatea de domiciliu.

Au fost aplicate un număr de 10 sancţiuni contravenţionale pentru apelarea în mod repetat la mila publicului a unor persoane apte de muncă, în valoare totală de 650 RON.

Agenţii Poliţiei Locale au făcut verificări şi pe mijloacele de transport în comun fiind avertizate verbal patru persoane.

Nici adăposturile cerşetorilor nu au scăpat de ochii poliţiştilor locali. Au fost eradicate adăposturile  improvizate din cartierul Ioşia, de pe malul Crişului şi cel de pe strada W. Shakespeare. În această locaţie, RER a făcut curat şi s-au ridicat 14 persoane, care au fost îndrumate spre localitatea de domiciliu

Acţiunea poliţiştilor locali va continua şi pe viitor, cu precădere în zona central a oraşului. 

 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite