Ceremonie militar - religioasă organizată la Cimitirul Municipal Oradea de Ziua Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociația Națională Cultul Eroilor, filiala Bihor, organizează joi, 13 mai, de la ora 9.30, un ceremonial militar și religios cu prilejul Zilei Eroilor. Programul cuprinde un ceremonial militar-religios la mormintele eroilor din Cimitirul Municipal.

"Comemorarea celor care şi-au jertfit viaţa pentru România, protejarea mormintelor lor aflate în ţară sau pe meleaguri străine, sunt datorii sacre ale statului şi ale fiecărui cetaţean. În această zi sfântă să ne plecăm, cu adâncă smerenie, în faţa mulţimii de eroi ai Neamului, presărând pe mormintele şi monumentele lor lacrimile recunoştinţei, aprinzând o lumânare care să le lumineze calea în veşnicie", se arată într-un comunicat al Oficiliului Național pentru Cultul Eroilor.

Programul cuprinde o slujbă la Biserica militară, de la ora 9.30, urmată de o deplasare în alai spre Cimitirul Municipal la ora 11.30, moment de reculgere la mormintele eroilor și de la ora 12.05 este programat un ceremonial militar-religios de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul „Vulturul" al Eroilor căzuţi în primul război mondial, Monumentul Eroilor Români căzuţi în al doilea război mondial, Monumentul Eroilor Ruşi căzuţi în al doilea război mondial, Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite