Cercetat pentru un prejudiciu de 35.000 de euro, fiindcă a copiat şi distribuit muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Un orădean în vârstă de 20 de ani este suspectat de poliţiştii de investigare a fraudelor că a realizat şi comercializat copii neautorizate ale unor opere muzicale, prejudiciind titularii drepturilor de autor. La domiciliul acestuia, poliţiştii au găsit peste 40.000 de opere muzicale.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, în cursul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au început urmărirea penală faţă de un orădean în vârstă de 20 de ani, pentru realizarea şi deţinerea de mărfuri pirat, în scopul distribuirii, ambele în scop comercial. „În urma unei percheziţii domiciliare efectuată la locuinţa suspectului, poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni au descoperit un sistem de calcul pe care erau reproduse, fără autorizarea titularilor de drepturi de autor, peste 40.000 de opere muzicale. Sistemul de calcul a fost ridicat în vederea efectuării unei constatări tehnico-ştiinţifice de către experţii O.R.D.A.", a spus Alina Dinu.

Prejudiciu

Prejudiciul estimat provocat astfel titularilor drepturilor de autor este de aproximativ 35.000 de Euro. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în cauză cu suspectul în stare de libertate, pentru documentarea întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi recuperarea integrală a prejudiciului.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite