Cercetașii orioninii au încins în weekend spiritul de aventură în Parcul 1 Decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetașii orionini s-au mobilizat i au protni în weekend spre pacrul 1 Decembrie din Oradea pentru a improviza o mică tabără de munte. În timp ce grupurile mari s-au ocupat de montatul bucătăriei și ridicarea catargului, copiii din grupe mai mici au avut de parcurs un traseu înainte de a ajunge în parc.

Pentru a sărbători în avans Ziua Internațională a Cercetășiei, cercetașii orionini au organizat sâmbătă o mică tabără în parcul 1 Decembrie.

Grupurile mai mari de copii, Noviciat şi Clan-Foc s-au ocupat de montatul bucătăriei şi ridicatul catargului, pregătind astfel locul, iar copiii mai mici de la grupul Reparto au avut de parcurs un traseu înainte de a ajunge în parcul 1 Decembrie. Acest joc a avut rolul de a le testa capacităţile de orientare si perspicacitate, copiii având de găsit biletele pe care erau notate ghicitori spre următoarea locaţie.

Lecții de tabără

După ce au ajuns în parc, cercetaşii au început să ridice corturile şi să-şi pregătească mesele de tabără. În jurul orei 12:00, grupa Lupişorilor şi a Mămăruţelor, formată din cei mai tineri cercetaşi, ni s-au alăturat cu câteva jocuri.

La orele prânzului, masa a fost servită tuturor participanţilor și au urmat cântece de voie bună şi jocuri de grup, la care au participat atât cei mari cât şi cei mici, sau chiar cei din public.

Punctul culminant al zilei a fost reprezentat de depunerea promisiunii de către 18 noi membri ai Comunităţii și de reînnoirea promisiunii de către toţi participanţii.
 Totodată, pentru a da dovadă de spirit civic, cercetaşii s-au angajat să cureţe parcul de mizerii, pentru a-l lăsa într-o condiţie mai bună decât l-au găsit.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite