Oradea: Cercetașii belgieni au însenintat tabăra copiilor de la țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Cercetașii belgieni au însenintat tabăra copiilor de la țară
Oradea: Cercetașii belgieni au însenintat tabăra copiilor de la țară

15 cercetași belgieni au petrecut o săptămână de tabără făcând voluntariat în cadrul taberei „Podul Priteniei”, de la Belfir.

Tabăra a fost organizată de Cercetașii Belgiei în colaborare cu Rotaract Club Oradea și parohia romano-catolică din Diosig.
Cei 15 adolescenți de 16 și 17 ani, împreună cu coordonatorii lor au strâns bani pentru a veni în tabără și pentru a putea organiza ateliere de creație și relaxare cu tinerii defavorizați din mai multe comune bihorene. Pe parcursul săptămânii ei au avut ateliere de marochinărie, realizare de instrumente muzicale și jocuri, dar și o lecție despre părintele Avraam.
„Le-am oferit copiilor bucurie, iar ne-au oferit multă dragoste”, a spus una dintre adolescente. „Cea mai mare satisfacție a fost că ne-am simțit utili”, au spus la unison tinerii belgieni, aflați pentru prima dată în România.
Sâmbătă și duminică ei au vizitat Oradea și au participat la Serbarile Cetății. Azi ei vor pleca să viziteze Sighișoara, apoi Sibiul, iar la sfârșitul săptămânii se vor întoarce în Belgia. Toți vor să revină în România și au promis că vor ține legătura cu copiii pe care i-au cunoscut aici.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite