Centrul Oncologic şi-ar putea deschide porţile din vara acestui an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o vizită în teren a viceprimarului Florica Cherecheş, se pare că verdictul în ceea ce priveşte centrul oncologic este unul favorabil: dacă lucrările continuă într-un ritm alert, centrul ar putea fi funcţional undeva în lunile de vară ale acestui an. Construcţia este programată să fie gata la finalul primăverii.

Din vara lui 2011, când au început lucrările la construcţie, până acum, au fost finalizat buncărul centrului, în care va funcţiona brahiterapia şi acceleratorul liniar de particule. În prezent se lucrează la clădirea cu două nivele care va adăposti secţiile cu paturi şi la care în cursul zilei de luni început turnarea planşeului.

,,Mă bucură ritmul alert în care se construieşte Centrul Oncologic pentru că avem mare nevoie de el, având în vedere faptul că cinci bihoreni primesc zilnic diagnosticul de cancer", a declarat viceprimarul Florica Cherecheş.

În ceea ce priveşte serviciul de spitalizare de zi, în prezent se lucrează la finisajele interioare. Serviciul de spitalizare de zi va include partea de chimioterapie şi este concentrat în ambulatoriul centrului, care se află în locul bucătăriei spitalului municipal care a fost dezafectată. În primăvara acestui an se va finaliza construcţia Centrului Oncologic, urmând punerea în funcţiune a aparaturii şi trainingul personalului, în aşa fel încât din vara acestui an Centrul Oncologic să poată deservi primii pacienţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite