Oradea: Celelalte Cuvinte revine pe scena orădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Celelalte Cuvinte revine pe scena orădeană
Oradea: Celelalte Cuvinte revine pe scena orădeană

Celelalte Cuvinte revine acasă, pe scena clubului Blue Monday, din Oradea, în data de 7 octombrie.

Călin Pop, Tiberiu Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan și Ovidiu Roșu cântă la Oradea din nou, la un an de la concertul de lansare al albumului "Stem", desfășurat în toamna anului trecut. Concertul începe la orele 21:00, iar în deschidere va cânta Noris.

Formată în 1977

Cu 28 de ani de activitate în spate şi continuând să concerteze şi să producă muzică de calitate, Celelalte Cuvinte rămâne una dintre cele mai importante trupe româneşti. A fost formată în 1977, sub numele de SONIC, la liceul „Emanuil Gojdu“ din Oradea, de Călin Pop (chitară şi voce), Marcel Breazu (bas şi voce) şi Leontin Iovan (tobe), toţi trei rămânând membri ai ei până azi. Ei aveau să devină câţiva ani mai târziu studenţi la Timişoara, unde li s-au alăturat Radu Manafu (chitară) şi Ovidiu Roşu (sunet), iar pe 13 decembrie 1981, la Casa de Cultură a Studenţilor din Timişoara, debuta Celelalte Cuvinte. În această formulă au cântat si au câştigat premii la festivaluri studenteşti, având un succes din ce în ce mai mare la public.

Prima apariție discografică

Anul 1985, cu ajutorul celui care a jucat la momentul respectiv un rol important în ascensiunea trupei, regretatul Florian Pittiş, avea să aduca şi prima apariţie discografică purtând amprenta Celelalte Cuvinte, pe una din feţele discului „Formaţii rock nr.8“. Aceasta conţinea patru piese, printre care şi binecunoscuta „Iarbă prin păr“, unul dintre cele mai mari hituri din cariera trupei. A urmat, în 1987, primul album întreg al formaţiei, „Celelalte Cuvinte“, care s-a bucurat de un mare succes. Stilul rămâne acelaşi, rock progresiv, elaborat, cu influenţe din folclorul românesc, cu combinaţii din clasic, preclasic şi arhaic materializate în piese extrem de complexe.

"Se Lasă Rău"

Nu acelaşi lucru care se poate spune despre „Se Lasă Rău“, album lansat în 1992, când formatia se afla într-un moment de foarte mare popularitate. Direcţia mai agresivă, completată pe alocuri de influenţe doom metal, continuă şi pe „Armaghedon“. 1997 vine cu un nou album, „Ispita”, iar în 2004 este lansat albumul „NOS”, care aduce ca noutate o combinaţie a sonorităţilor clasice, melodioase, regăsite pe primele albume şi sonorităţile moderne, specifice perioadei.
Anul 2006 este marcat de aniversarea a 25 de ani de activitate a trupei, aniversare celebrată printr-un turneu naţional, cu concerte în care s-au interpretat piese din toate perioadele creative ale formaţiei. Luna octombrie a anului 2008 marchează lansarea unui nou album Celelalte Cuvinte, ce poarta titlul „Stem“ şi este editat de casa de discuri TVR Media.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite