Oradea: Cehii, înnebuniţi după sucul cu E-uri din Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Cehii, înnebuniţi după sucul cu E-uri din Bihor
Oradea: Cehii, înnebuniţi după sucul cu E-uri din Bihor

Cu ocazia vizitei la Oradea, Excelenţa Sa Petr Dokladal, ambasadorul Republicii Cehe în România, a confirmat că produsele alimentare din Bihor sunt deja cunoscute în Cehia.

CITEȘTE ȘI

Invazie de maşini de la Dacia în Cehia

Interviu/ E.S. Petr Dokladal: Dacia, European Drinks și Digi TV, produse românești pe piața cehă

Berea, sucurile, energizantele şi napolitanele produse de grupul de firme condus de fraţii Ioan şi Viorel Micula sunt principalele produse alimentare pe care ţara noastră le exportă în Republica Cehă. Sticlele de suc pe care le întâlneşti în orice butic din România pot fi cumpărate, cu aceeaşi etichetă, din magazinele din Cehia. „În ultima perioadă, România exportă în Cehia cantităţi semnificative de produse alimentare, în special de la European Food şi European Drinks”, a spus Excelenţa Sa Petr Dokladal, ambasadorul Republicii Cehe în România. Acesta a vizitat ieri Oradea, cu ocazia „Zilei întreprinzătorului ceh”.

Deşi pe una dintre pancartele amplasate în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea, unde a avut loc evenimentul, figura o reclamă la o bere faimoasă în Cehia, se pare că cehii apreciază şi berea bihoreană. Ioan Micula ne-a confirmat că firmele din Cehia cumpără cantităţi mari de bere, de la compania pe care o conduce împreună cu fratele său. „Vindem bere în valoare de milioane de euro pe an”, a spus Ioan Micula. Omul de afaceri a refuzat să precizeze ce sume câştigă de pe urma cehilor.

Bune pentru români, bune şi pentru ceilalţi europeni

Potrivit lui Ioan Micula, Cehia nu este singurul stat european în care produsele companiilor sale au o trecere din ce în ce mai mare. „Am dezvoltat pieţe în Italia, Spania, Grecia, Malta şi multe altele. Promovăm aceleaşi produse pe care le vindem în ţară”, a spus Ioan Micula.  Afacerile controversatului întreprinzător nu par a fi afectate de criză, poate doar în sens pozitiv. „De zece ani exportăm în Cehia.  Valoarea produselor alimentare exportate a crescut simţitor, în fiecare an”, a precizat Ioan Micula.



European Drinks şi European Food, mega afaceri de Bihor

Fraţii Ioan şi Viorel Micula au devenit cunoscuţi în România şi peste hotare pentru brand-urile de sucuri, băuturi alcoolice şi napolitane, produse de grupul de firme pe care l-au înfiinţat acum mai mulţi ani. Sunt cunoscute doar cifrele de afaceri din 2005 ale companiilor European Food şi European Drinks, pentru că, în ultimii ani, fraţii Micula nu şi-au făcut publice bilanţurile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite