Oradea: Cehii vor să facă afaceri în Bihor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Cehii vor să facă afaceri în Bihor
Oradea: Cehii vor să facă afaceri în Bihor

Întreprinzători cehi vor să învestească în Bihor, în domenii precum construcțiile, producția de incubatoare și consultanța financiară.

După ce anii trecuți zilele întreprinzătorilor cehi, organizate de Ambasada Republicii Cehe la București, au avut ca țintă orașe precum Arad, Reșita, Timișoara și Iași, anul acesta oamenii de afaceri cehi și-au îndreptat atenția către Bihor și Cluj. Potrivit informațiilor primite de la E.S. Petr Dokladal, Ambasadorul Republicii Cehe în România, după evenimentul organizat astăzi la Oradea, urmează mâine unul similar la Cluj-Napoca.

Investitori importanți
În sala mare a Primăriei Oradea s-au întâlnit astăzi zece întreprinzători cehi, cu reprezentanții a aproximativ cincisprezece companii din Bihor, în ideea identificării posibilităților de colaborare. Potrivit celor spuse de E.S. Petr Dokladal, unul dintre cei mai importanți producători de incubatoare pentru ferme avicole din Cehia analizează oportunitatea unei investiții lângă Salonta.

Gamă largă de domenii de activitate
Oamenii de afaceri au făcut schimburi de pliante și de cărți de vizită. Printre participanți s-au numărat firme care se ocupă de iluminatul public și care execută lucrări complexe de instalații electrice. Un producător ceh de stații de epurare a apelor uzate, de diferite mărimi și capacități, este interesat de piața locală, căutând clienți care pot fi simple gospodării sau chiar stații orășenești. Și-au mai căutat colaboratori companii care produc și comercializează materiale de construcții, dar și firme de consultanță în atragerea finanțărilor europene, prin fonduri structurale. Discuțiile s-au dovedit a fi constructive, cei mai mulți dintre oamenii de afaceri prezenți declarându-se mulțumiți de contactele stabilite.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite