Oradea: Cauze civile şi penale, amânate până în ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Cauze civile şi penale, amânate până în ianuarie
Oradea: Cauze civile şi penale, amânate până în ianuarie

„Amânat pentru luna ianuarie”, acesta a fost singurul lucru pe care l-au auzit astăzi orădenii care au intrat în sălile de judecată, de la Judecătoria Oradea.

În condiţiile în care la Judecătoria Oradea lucrează 25 de judecători, când schema ar presupune 33, iar salariile, potrivit noii grile sunt la nivelul unui bibliotecar, aşa cum a precizat azi dimineaţă Cristian Danileţ, vicepreşedintele Judecătoriei Oradea, magistraţii au început un protest fără precedent.

„Nu-l putem încadra într-o categorie. Trebuie înţeles ca un mijloc de presiune, asupra clasei politice care nu ne salarizează la nivelul celorlate două puteri din stat”,  a spus Danileţ. Faptul că un judecător de Înaltă Curte va câştiga mai puţin decât un judecător de tribunal va duce la o scădere a calităţii personalului.

„Nimeni nu va mai fi tentat să promoveze sau să intre în magistratură”, crede Danileţ. Acesta a spus că judecătorii orădeni lucrează la 30 de dosare penale şi 70 civile, pe săptămână, şi că ora de plecare de la serviciu este după orele 17, sau chiar orele 20, în cazul său. Grefierii îşi vor continua activitatea până luni, după care încep şi ei protestele. Pentru păstrarea calmului la Judecătorie, astăzi a fost dublat numărul jandarmilor.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite