FOTO Catolicii din Oradea, uniţi de sărbătoarea Adormirii Maicii Domului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica a prăznuit ieri, Adormirea Maicii Domnului, zi în care credincioşii şi-au făcut loc în gândurile lor pentru Maica Luminii. La Mănăstirea Franciscană greco-catolică "Adormirea Maicii Domnului", din Oradea, sărbătoarea a început cu Paraclisul Maicii Domnului, urmat de Sfânta Liturghie. Marţi seara, sute de orădeni au însoţit statuia Maicii Domnului de la Fatima pe străzile oraşului, timp de aproximativ două ore.

În timpul procesiunii statuia a fost însoţită de credincioşi orădeni de la mai multe culte. Comunităţile greco şi romano-catolice din Oradea au participat în număr mare statuia fiind purtată între mănăstirea Adormirea Maicii Domnului şi Catedrala Romano-Catolică Sfântul Ladislau. Credincioşii au venerat-o pe Fecioara Maria din Fatima , plecând apoi în procesiune.

Procesiune la Mănăstirea Franciscană Procesiune la Mănăstirea Franciscană Procesiune la Mănăstirea Franciscană

Dă click pentru a vedea mai multe fotografii!

Pe parcursul traseului s-au alăturat numeroase persoane care au dorit să fie alături de Fecioara Maria. S-au intonat o serie de cântece şi imnuri mariane, specifice acestei perioade când se sărbătoreşte adormirea şi ridicarea la cer a Maicii Domnului.

În sânul Bisericii Catolice şi al Bisericii Române Unite cu Roma există o puternică tradiţie şi un puternic cult pentru sărbătorile Preacuratei Fecioare Maria. La înălţarea Sa la cer, Isus a dat-o pe Maria popoarelor ca Stăpână a neamului omenesc.  Maica Domnului este corescumpărătoare, susţinătoare şi mijlocitoare a neamului omenesc şi aceste trei prerogative recunoscute de Biserica Romei sunt fundamentul cultului oferit Mariei, al istoriei mariane.

Statuia de la Fatima, are o frumuseţe deosebită, prezenţa ei fiind permanentă în biserica din Oradea. Mănăstirea Franciscană a fost sfinţită în 4 octombrie 1994, având hramul "Adormirea Maicii Domnului". Pelerinajele pentru sărbătorirea hramului bisericii au început acum 16 ani, iar de atunci şi până astăzi s-au repetat an de an.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite