Sute de credincioși au luat aghiasmă și busuioc sfințit, de la Catedrala Sfântul Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orădeni de rit greco-catolic au sărbătorit Boboteaza la Catedrala Sfântul Nicolae. Indiferent de vârstă, tineri și bătrâni au stat la rând lângă butoaiele cu apă sfințită, pentru a duce în căminele lor simbolul creștin.

Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea s-a umplut astăzi de credincioși. După ce casele le-au fost sfințite în ultimele zile de către preoții care au umblat în tot orașul, orădenii au vrut să se asigure că vor primi din aghiasma mare. Prin urmare, după modelul românesc, credincioșii s-au aliniat lângă butoaiele cu apă sfințită, înarmați cu sticluțe sau pahare. Unii nu au avut răbdare să ajungă acasă pentru a bea o înghițitură de aghiasmă, gustând pe loc din apa tămăduitoare. „Voi bea câte un pic de aghiasmă de fiecare dată când voi avea nevoie de putere. Fiindcă e sfințită, apa nu se strică, e bună tot anul”, a spus Nicoară Bondar, unul dintre orădenii postați la rând, în fața bisericii.

La ieșirea din catedrală, credincioșii au primit câte un fir de busuioc, al cărui parfum a înmiresmat aerul rece de ianuarie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite