Castanii vor fi stropiți cu soluție contra larvei miniere, pentru a se putea regenera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a preveni infestarea arborilor din specia castan cu larva miniera, Primăria Oradea anunţă locuitorii oraşului că urmează a șasea etapă a combaterii minatorului castanului. Acţiunea va începe luni.

Potrivit informațiilor transmise de către municipalitate, acțiunea este programată pentru perioada 13 - 17 septembrie, urmând să fie realizată prin tratament la sol.

Soluție sigură

Orădenii care trec prin zone cu castani nu trebuie să se îngrijoreze. Primăria transmite că datorită toxicității reduse a insecticidului folosit, Rimon 10 EC, nu există riscuri pentru sănătatea oamenilor şi animalelor. Totuși se recomandă ca orădenii să evite contactul insecticidului cu ochii. În caz de timp nefavorabil, lucrarea ar putea fi amânată.

Daune pentru natură

Frunzele atacate de molia minieră prezintă iniţial nişte rosături deschise la culoare, transparente, care au o formă de virgulă. După aceasta ţesutul dintre nervurile de pe partea superioară a frunzei este mâncat de larve şi drept urmare apar nişte adâncituri de culoare galben ocru şi de 3-4 cm lungime, care în cazul unei invazii în masă sunt atât de extinse încât comunică între ele. În aceste găuri, care sunt vizibile numai de pe partea superioară a frunzei, pot fi observate foarte bine particulele de excremente şi larvele. Copacii afectaţi prezintă deja la mijlocul verii nişte frunze de culoare maronie. Restrângerea suprafeţei de asimilare cauzează castanilor un disconfort fiziologic şi aceştia îşi pierd treptat capacitatea de a se regenera.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite