Cascadă în trepte şi lac cu nuferi, pe Dealul Ciuperca din Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea orădeană va transforma Dealul Ciuperca într-o grădină publică, cu spaţii de agrement şi zone panoramice, cu cascadă în trepte, lac cu nuferi şi zone viticole. Valoarea proiectului care vizează transformarea Dealului Ciuperca este de aproximativ două milioane de euro.

Viceprimarul Florica Cherecheş a prezentat astăzi unul dintre proiectele importante ale municipalităţii, care vizează dezvoltarea zonei verzi a oraşului. Titlul proiectului este „Dezvoltarea unor habitate naturale din specii de arbori protejaţi şi flora spontană pe Dealul Ciuperca din municipiul Oradea şi în Zona Korosszegapati din judeţul Hajdu Bihar".

Habitat natural

„Ne dorim ca, pe lângă realizarea părţii de infrastructră, proiectul să se evidenţieze şi prin dezvolarea şi promovarea habitatului natural, prin realizarea unor spaţii de agrement şi a unor zone panoramice destinate vizitatorului. Se doreşte şi realizarea unei zone viticole, ca o revenire la vechile tradiţii practicate în această zonă a oraşului, dar şi a unui punct de informare turistică. Totodată, grădina publică va fi prevăzută cu o cascadă în trepte, care va avea la bază un lac cu nuferi ", a spus viceprimarul Florica Cherecheş. Parteneri la acest proiect sunt Primăria Oradea şi Autoguvernarea Minoritară Română din Apateu (Roman Kisebbsegi Onkormanyzat Korosszegapati). „În ceea ce priveşte valorea estimată a proiectului, acesta este de 2.000.000 Euro. Bugetul municipiului Oradea pentru acest proiect este de peste 1.724.000 Euro", a adăugat viceprimarul Florica Cherecheş. În acest moment, proiectul se află în stadiul de întocmire a dosarului, de către Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, în vederea depunerii la autoritatea contractantă a Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria - România 2007 - 2013  pentru obţinerea finanţării nerambursabile.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite