Carp vrea să tranforme un spital orădean în fundaţie, iar altul în societate comercială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspătul manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, fostul viceprimar, medicul Gheorghe Carp, se pregătește să facă schimbări majore în sistemul de sănătate din oraș. Medicul vrea ca pe viitor, o unitate medicală din Oradea să funcționeze ca societate comercială, iar alta să devină fundaţie.

După spusele fostului viceprimar, noua lege a Sănătăţii permite conducerii de la Spitalul Judeţean să profite de pe urma celor două posibilităţi puse la dispoziţia unităţilor medicale.

„Organizarea unui spital ca fundaţie are atât avantaje, pentru că nu este plătitor de TVA, cât şi dezavantaje, pentru că i se îngrădeşte libertatea de mişcare. Vom amplica ambele variante, astfel încât un spital va funcţiona ca fundaţie, iar altul ca societate comercială. După un an vom trage linie şi vom vedea care model se potriveşte mai bine pentru Oradea", a spus Gheorghe Carp.

Totuşi, deocamdată nu s-a decis care dintre spitalele din subordinea Judeţeanului va deveni societate comercială şi care va fi transformat în fundaţie.      

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite