Carele alegorice cu flori de la Debreţin ajung sâmbătă în orașul de pe Crișul Repede

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci care alegorice, din care două din Ungaria, vor defila pe străzile Oradei, sâmbătă, cu ocazia ediţiei a patra a Carnavalului Florilor. Carnavalul Florilor a debutat luni la Debreţin şi este cel mai mare eveniment al oraşului, făcând parte din cele mai cunoscute manifestări ale Ungariei.

Cele 5 zile ale festivalului se desfăşoară sub însemnul florilor, al muzicii şi al dansului. Carnavalul Florilor din Debreţin este unic în Europa. Compoziţii de flori spectaculoase defilează în oraş.


Pentru „înflorirea” maşinilor carnavalului se folosesc chiar şi 3 milioane de fire. Sâmbătă, o parte din carele alegorice care defilează în acest zile pe străzile din Ungaria vor trece graniţa şi vor ajunge la Oradea, pentru a patra ediţie a Carnavalului Florilor, eveniment copiat şi de administraţia din oraşul de pe Criş. În Oradea manifestările sub programate într-o singură zi, sâmbătă. Şi nu totul se rezumă la distracţie. Administraţiile celor două oraşe încearcă să apropie şi investitorii, cu acest prilej. „Separat, cele două regiuni, Bihor şi Hajdu Bihar, au putere mai mică pentru atragerea investitorilor”, a declarat viceprimarul Biro Rozalia.


Traseul alaiului


Defilarea va începe sâmbătă la ora 16.00. Vor participa cinci care alegorice care vor parcurge traseul Bulevardul Dacia – blocurile Zigzag - Parcul Petöfi - parcarea din faţa bisericii romano-catolice de la capătul pietonalului, unde carele vor poposi până seara. Alături vor defila peste două sute de dansatori. Festivalul va continua cu concerte în faţa magazinului Crişul.

Am fost la câteva ediţii şi aranjamentele m-au impresionat tot mai mult.
Andreea Burcă, 21 de ani

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite