Cardiologii de la Institutul Inimii din Cluj vor veni săptămânal la Oradea să facă operații

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii orădeni Adrian Pop și Cristian Sabău
Medicii orădeni Adrian Pop și Cristian Sabău

Cardiologi din Cluj, de la Institutul Inimii, vor veni două zile pe sătămână la Oradea, pentru a pentru a acorda asistenţă medicilor orădeni în operațiilor pacienţilor diagnosticaţi cu angină instabilă sau infarct miocardic acut.  Colaborarea dintre cele două spitale urmărește ca după 6 luni, pacienții cu infarct să poată fi tratați și la Spitalul Județean Oradea.

Institutul Inimii din Cluj și Spitalul Clinic Județean au semnat un contract de colaborare, care prevede asistență în cardiologia intervențională din Oradea. "Contractul de colaborare intră în vigoare de azi, când o echipă de medici clujeni formată din doctorii Hagiu Radu şi Filip Dan se află deja la Oradea la laborator pentru angioplastii coronariene cu implantare de stent", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Infarctul miocardic, tratat și la Oradea

În urma acestei colaborări, după o perioadă de aproximativ 6 luni, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă vor trata pacienţi cu infarct miocardic acut în laboratorul de angiografie, 24 de ore din 24. Până acum, pacienții erau trimiși la Cluj sau Timişoara. La ora actuală în Oradea există patru medici cardiologi şi un chirurg de chirurgie vasculară pentru a implementa aceste proceduri salvatoare de viaţă, respectiv Virgil Popa, Vlad Babeş, Cristian Sabău, Marius Rus şi Adrian Pop. Medicii intervenţionişti din Cluj delegaţi de Institutul Inimii la Oradea sunt Adrian Iancu, Alexandru Hagău, Radu Hagiu, Sorin Literat, Ştefan Moţ şi Dan Filip.

Totodată, primăria a anunțat că a primit aprobare pentru finanţarea proiectului depus de municipalitate pe fonduri europene, pentru implementarea chirurgiei cardio - vasculare şi crearea unui bloc operator de chirurgie cardio vasculară în cadrul Spitalului Judeţean, proiect în valoare de 2 milioane de euro.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite