Oradea: Campionatul Național de Tir cu Arcul a fost dominat de cluburile cu tradiție (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Campionatul Național de Tir cu Arcul a fost dominat de cluburile cu tradiție (GALERIE FOTO)
Oradea: Campionatul Național de Tir cu Arcul a fost dominat de cluburile cu tradiție (GALERIE FOTO)

Prima ediție a Campionatului Național de Tir cu Arcul organizată la Oradea a fost dominată de cluburile din Aninoasa, Iași și București.

84 de sportivi de la 11 cluburi din țară s-au întrecut timp de două zile la Oradea, pentru un loc pe podium. Sportivii au vârste între 16 și 41 de ani. Competiția s-a desfășurat pe cele trei divizii tradiționale:  arc compund, arc olimpic și arc tradițional, seniori și juniori, băieți și fete. Cel mai bun arcaș s-a dovedit Gigi Pușcă, de la Clubul Minerul Aninoasa, care a doborât recordurile naționale pe distanță și pe un FITA (patru distanțe, n.n.).

Gym Oradea pe podium

La arc compound, pe echipe, masculin, pe primul loc a urcat Minerul Aninoasa, urmat de Chelsea București și Gym Oradea. La arc olimpic, pe echipe masculin, pe podium s-au clasat în ordine: CSM Iași, Chelsea București și CS Activ București. La juniori, pe primul loc este Marcu Răzvan, de la Minerul Aninoasa. La masculin individual, pe locul I a urcat Horia Moraru de la Chelsea București, pe II Ciprian Marele de la CSM Iași, iar pe III Marius Adumitroaie de la același club. La seniori, arc olimpic, podiumul a fost ocupat în exclusivitate de ieșenii Ovidiu Chisăliță, Daniel Ciornei și Cezar Alexandru. La arc tradițional individual, femei senioare pe locul I s-a clasat Valentina Naum de la CSM Iași, pe II Marta Cosma de la Gym Oradea, iar pe III Imola Deak de la Redpoint Oradea. La junioare compound, Mărioara Robu de la Clubul Chelesea București, este pe locul I, iar la olimpic Anamaria Rotaru de la CSM Iași. La senioare olimpic, titlul i-a revenit Luminiței Sârbu de la Minerul Aninoasa. 
 „Tirul cu arcul este un sport foarte frumos, dar nu foarte popular din cauza echipamentului, care este cam scump”, spune Adriana Hoppe, secretarul general a Federației Române de Tir cu Arcul. Campionatul a fost organizat de Clubul Redpoint din Oradea și Federația Română de Tir cu Arcul, în parteneriat cu Universitatea Oradea și cu sprijinul mai multor sponsori.

Tirul cu arcul dezvoltă personalitatea

Toți cei care practică acest sport spun că i-a ajutat să își dezvolte personalitatea. Efectele lui se văd și în domeniul profesional. „Am început acest sport pentru a reveni la instictele masculine autentice. Mi-a dezvoltat perseverența, capacitatea de concentrare și viteza cu care iau decizii”, spune Daniel Chira, de la Clubul Gym Oradea. El spune că tirul cu arcul este metoda perfectă pentru relaxare.
„Tirul cu arcul este în completarea antrenamentelor mele la arte marțiale. E un sport care te obligă să-ți cultivi calmul, răbdarea, stăpânirea de sine și te ajută să te relaxezi”, spune orădeanul Haris Wallmen.
În Oradea sunt trei cluburi de tir cu arcul. Circa o sută de sportivi sunt legitimați. Numărul practicanților de tir cu arcul, în Bihor, trece de 300.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite