Campion la judo, pompierul orădean Adrian Bogoșel a câștigat locul I la canotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subofițerul Adrian Bogoșel a concurat la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, organizate de Coreea de Sud. Pompierul a concurat la trei ramuri sportive, reuşind să câştige câte o medalie la fiecare dintre ele.

Astfel, la judo, sportul în care s-a consacrat şi la echipa de club, a concurat la categoria - 90kg, reuşind să obţină medalia de argint, fiind învins în finală de reprezentantul Kuweitului. Reuşind în timp foarte scurt să se încadreze la categoria 86kg, sportivul orădean a concurat şi la lupte libere unde a ocupat un meritoriu loc III, locul II la această ramură sportivă fiind ocupat de un alt reprezentant al ţării noastre. "O performanţă considerată de excepţie a acestui sportiv este şi participarea în proba de dublu la canotaj, unde a făcut pereche cu un pompier din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Dealu Spirii" Bucureşti. Cu toate că sportul pe apă nu se înrudeşte cu sportul de contact, acesta a reuşit, împreună cu coechipierul său, să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, câştigând medalia de aur", a declarat locotenent Cristian Herțe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana.

În perioada 21 - 29 august, oraşul Daegu din Coreea de Sud a fost gazda Jocurile Mondiale ale Pompierilor,  competiţie care se desfăşoară la un interval de doi ani. La acest eveniment sportiv au participat reprezentanţi din peste 40 de ţări care au concurat în peste 60 de discipline sportive. Delegaţia României a fost compusă din 35 de sportive. Bogoşel Adrian, subofiţer în cadrul Detaşamentului 2 Pompieri Oradea, este un  sportiv legitimat la clubul CSM Liberty Oradea, având în parmares mai multe titluri naţionale şi internaţionale la judo.

Campion la Judo, anul trecut

Sergentul major Adrian Bogoșel a devenit campion la judo, categoria -90 kg, în cadrul Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, care au avut loc anul trecut în Canada, competiţie care se desfăşoară la un interval de doi ani. La competiție au participat 57 de ţări, înregistrându-se un număr record de peste 11.000 de competitori, care au concurat la 60 de discipline sportive. "Din delegaţia României a făcut parte şi un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana" al Județului Bihor, sergent major Adrian Bogoşel, care a reuşit în final să urce pe pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Sportivul a participat la concursul de judo, la categoria -90 kg, unde a trecut în primele  faze ale competiţiei de  reprezentanţii Irlandei şi Statelor Unite ale Americii, urmând ca în semifinală şi finală să învingă puternicii sportivi din Rusia", spune locotenent Cristian Herțe, ofițerul de presă al ISU Crișana.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite