Campioana mondială la polo a învins la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbia a bătut națioanala României la polo
Serbia a bătut națioanala României la polo

Fără să forţeze nota, sârbii lui Udovicic s-au impus, aseară, în faţa tricolorilor. În ultimul minut, românii au ratat egalarea, iar poloiştii sârbi au înscris pentru 7-5. Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Cosmin Radu.

Liga Mondială de Polo a programat, aseară, un nou episod. În bazinul "Ioan Alexandrescu" s-au întâlnit România şi campioana mondială, Serbia. După victoria la limită obţinută în faţa vicecampioanei Spania, tricolorii sperau să repete istoria în faţa Serbiei. După un minut de tatonări, elevii lui Kovacs Istvan au deschis scorul printr-o reuşită de senzaţie care a purtat semnătura lui Cosmin Radu. Acelaşi jucător a mărit avantajul gazdelor după ce a scăpat de coloşii din apărarea sârbilor. Replica adversarilor nu a întârziat să apară. Aleksic a înfipt mingea în plasa porţii apărată de Dragoş Stoenescu. Cu aproape trei minute înainte de finalul primului sfert, vedeta sârbilor Filip Filipovic a scăpat singur pe contraatac, însă Stoenescu a fost la post, salvându-şi echipa. Aleksic a egalat, totuşi, însă finalul le-a aparţinut românilor. Cosmin Radu a reuşit tripla.

Bătuţi la zero

Sfertul doi a consemnat revenirea sârbilor. "Am jucat foarte prost. Cosmin Radu a marcat trei goluri. Abia după aceea ne-am trezit. După ce ne-am apărat la Radu, România nu a mai reuşit să ne surprindă", a spus Dejan Udovicic, antrenorul Serbiei. Prlainovic şi Kalinic au marcat singurele goluri ale sfertului doi şi campioana mondială era în avantaj, 4-3. Cea de-a treia parte a meciului a fost cea mai echilibrată. Orădeanul Ramiro Georgescu a înscris două goluri de la distanţă, însă Prlainovic şi Vanja Udovicic au ţinut jocul sub control. "Ne-au dominat din punct de vedere fizic mai ales în atac poziţional. Sârbii s-au apărat foarte bine la centru", a spus Kadar Kalman.

România a ratat egalarea

Actul final le-a aparţinut campionilor mondiali. Deşi nu s-au întrebuinţat foarte tare, sârbii au controlat jocul. Cu toate acestea, tricolorii au ratat egalarea pe final de meci. Ultimele două atacuri le-au aparţinut sârbilor care au înscris o singură dată prin Gocic. A fost suficient pentru campioană să-şi demonstreze clasa şi tabela s-a închis la 7-5. "Sunt mulţumit că toţi jucătorii care evoluează în străinătate s-au pregătit din timp cu echipa. În meciul acesta, toţi componenţii lotului şi-au apărat foarte bine şansa. Este un rezultat bun în faţa campioanei mondiale", a spus, aseară, Kovacs Istvan, selecţionerul României.

Sârbii au acuzat organizarea

Vedeata sârbilor, Filip Filipovic a pus rezultat slab pe seama unor erori de organizare. "Drumul de la Timişoara l-am făcut în patru ore. Eram obosiţi când am ajuns aici, iar la încălzire, apa din bazin era destul de rece", s-a plâns jucătorul sârb. Cu toate acestea, Filipovic a felicitat echipa României pentru rezultatul bun obţinut. 

"Ne-au dominat fizic mai ales în atac poziţional", Kadar Kalman, România.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite