Campioana a triumfat din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poloiştii de la CSM i-au învins pe napoletanii de la Posillipo cu 12-10. Elevii lui Cornel Gordan ar putea scrie istoria. Dacă vor învinge la Napoli, poloiştii orădeni se vor califica în sferturile Cupei LEN.

Sâmbătă seara, în piscina olimpică din Oradea s-a disputat manşa tur a optimilor de finală din cadrul Cupei LEN. CSM Frigoconti Oradea a întâlnit una dintre cele mai puternice echipe din competiţie, Posillipo Napoli. Cotaţi cu prima şansă la victorie, italienii au fost reduşi la tăcere încă din primele minute de joc de către Kadar Kalman, care a deschis scorul pentru gazde. Fără să le lase nicio şansă oaspeţilor, orădenii au punctat din nou prin Tiberiu Negrean. A fost momentul în care Gambacorta a reuşit să-l surpindă pe portarul Barat Ferenc cu o aruncare de la aproape nouă metri. Kincses Attila a marcat exact din centrul apărării italienilor. Posillipo a revenit în joc după ce a beneficiat de două lovituri de la cinci metri, transformate de internaţionalul german Marc Politze. Cu toate acestea, Monostori, Kadar şi Negrean au marcat, iar la pauză CSM Oradea se afla la adăpostul a trei goluri. Era 6-3.

Avantaj numeric pentru italieni

Mult mai mobilizaţi, italienii şi-au adjudecat cel de-al treilea sfert. Varga Zsolt, Mattiello, Gallo, Buonocuore şi Gambacorta au înscris graţie celor trei superiorităţi numerice de care au beneficiat. Kincses, Kadar, Negrean şi Andrei Creţu au reuşit să-l învingă pe Tommaso Negri şi au păstrat un avantaj de două goluri pe tabelă. Ultimul sfert s-a încheiat la egalitate. Gazdele au marcat de două ori prin Kadar şi Diaconu, iar Posillipo prin Scotti şi Gallo. Ceea ce părea incredibil la început, a devenit realitate, iar CSM Frigoconti a învins Posillipo Napoli cu 12-10. „Puteam să câştigăm la o diferenţă mult mai mare dacă eram atenţi în apărare. Trebuie să jucăm foarte bine în meciul retur”, Kadar Kalman.

Acuze de ambele părţi

La fiecare gol, atac sau fault, tribunele eplodau. Peste cinci sute de spectatori au trăit la intensitate maximă fiecare moment al partidei care i-a apropiat pe poloiştii orădeni de sferturile Cupei LEN. „A fost un meci foarte greu. Putea să fie o diferenţă mai mare dacă italienii nu ar fi primit ajutor din partea arbitrilor”, a spus Cosmin Baidoc, căpitanul echipei orădene. De cealaltă parte, italienii acuză arbitri că ar fi permis atacuri mai lungi în favoarea gazdelor. „Cronometrul a făcut diferenţa în acest meci. Vă asigur că la Napoli jucătorii îşi vor apăra şansa corect”, Carlo Silipo, antrenor Posillipo Napoli.

Optimi Cupa LEN

CSM Oradea – Posillipo Napoli: 12-10 (3-1) (3-2) (4-5) (2-2)

CSM Frigoconti: Barat, Samuilă, Baidoc, Diaconu (1), Mălai, Popoviciu, Tarnoveţchi, Kincses (2), Creţu (1), Monostori (1), Kadar (4), Negrean (3), Creţu.

Posillipo Napoli: Negri, Lignano, Buonocuore (1), Scotti (1), Mattiello (1), Bertoli, Fiorillo, Gambacorta (2), Politze (2), Migliaccio, Varga (1), Baraldi, Gallo (2), Saccoia Riccitiello.

Trebuie să jucăm foarte bine în meciul retur
Kadar Kalman, CSM Frigoconti Oradea.







Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite