Campania „Medicii cu care Oradea se mândreşte" pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Află miercuri cine este cel mai apreciat medic orădean
Află miercuri cine este cel mai apreciat medic orădean

Orădenii au avut ocazia de a citi în ultimele zile poveștile de viață ale celor mai apreciați medici, aleși în funcție de voturile cititorilor, în colaborare cu un juriu de specialitate format din patru membri. Mâine Adevărul va publica povestea medicului cel mai apreciat de orădeni.

Cei mai apreciaţi doctori orădeni sunt, potrivit rezultatelor campaniei „Medicii cu care Oradea se mândreşte", dermatologul Ilarie Brihan (locul cinci), dr. Carmen Pantiş, coordonatorul programului de transplant Bihor (locul patru), Dumitru Mohan, şeful secţiei de neurochirurgie de la Spitalul Clinic Judeţean din Oradea (locul trei) şi Gheorghe Bumbu, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea (locul doi). Nu ratați, miercuri, în „Adevărul" şi pe oradea.adevarul.ro, povestea medicului care a obținut prima poziție în clasament!

Juriu de specialitate

Peste 10.000 de cititori ai oradea.adevarul.ro şi-au exprimat preferinţele pentru unul dintre cei 20 de medici nominalizaţi, până la data de 2 noiembrie, când s-a oprit votarea. Alături de orădeni, un rol hotărâtor în ceea ce priveşte desemnarea celor cinci doctori cu care Oradea se mândreşte l-a avut şi juriul de specialitate, din care au făcut parte dr. Gheorghe Carp, viceprimarul oraşului Oradea, Gavril Grebenişan, manager interimar al Spitalului Judeţean Oradea, Marius Pîrcioagă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor, şi Marius Păcală, reprezentantul organizaţiei nonguvernamentale „Crucea Roşie". 

Criteriile

Top cinci medici orădeni a fost stabilit în urma votului juriului, redacţiei şi cititorilor, fiecare cu câte 33% din votul final. Criteriile de care s-a ţinut cont au fost reputaţia şi integritatea, CV-ul doctorului (studiile aprofundate, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus), inovaţie şi cercetare (dacă a participat la operaţii în premieră pentru comunitate, dacă a avut intervenţii medicale cu un grad înalt de dificultate finalizate cu succes). Un criteriu important a fost atitudinea faţă de „cadouri", adică dacă medicul în cauză primeşte sau nu şpagă, dacă îşi condiţionează actul medical de primirea unor bani sau cadouri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite