Camioanele cu flori din Olanda, blocate în Borş de trei zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci camioane cu plante şi seminţe din Olanda au fost blocate, de vineri până luni, în Vama Borş, iar un alt transport a fost oprit în Vama Salonta, unde nu este permis traficul greu. Una dintre maşini s-a întors cu marfa în Olanda.

Potrivit informaţiilor primite de la Traian Bejan, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor, în această dimineaţă se vor preleva proba din cel de-al cincilea camion. Deşi a existat zvonul că verificările ar fi trebuit extinse şi la transporturile de carne, acest lucru a fost infirmat astăzi de către şeful CJPC Bihor. Cele mai mari probleme constatate deocamdată de către autorităţile de control au fost lipsa etichetelor, lipsa informaţiilor traduse în limba română şi transportarea la temperaturi mult prea mari a unor bulbi.

Preventiv

Călin Gal, şeful Gărzii Financiare Bihor, a spus că, până astăzi, nu a fost oprit niciun tir cu carne din Olanda. „Pentru produsele alimentare, la toate transporturile intracomunitare, nu doar la cele din Olanda, verificăm toate aspectele ce ţin de fiscalitate, printre care şi existenţa firmelor", a spus Călin Gal. Acesta a subliniat că blocarea camioanelor cu plante din Olanda a reprezentat o acţiune cu caracter preventiv, după ce autorităţile de control din Bucureşti au descoperit transporturi cu probleme, în capitală.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite