Camioanele au restricții pe teritoriul Ungariei, de Ziua Mondială a maghiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camioanele au restricții în Ungaria
Camioanele au restricții în Ungaria

De sâmbătă de la ora 23.00 (ora României)  până luni la ora 23.00  (ora României) în Ungaria, este interzisă circulația automarfarelor, restricția fiind impusă de autoritățile ungare

Restricțiile au fost impuse pe perioada celebrării Zilei Mondiale a maghiarilor de pretutindeni, care are loc în fiecare an la 15 martie. Din acest motiv, zilele de 14 și 15 Martie au fost declarate nelucrătoare.

"Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Bihor a luat măsuri pentru derularea unui control operativ și fluent în toate punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului și recomandă șoferilor de TIR respectarea legislației statului vecin", spune comisarul șef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt ak IJPF Bihor.

Azi și mâine, autoritățile de frontieră vor face controale comune la ieșirea din România, respectiv la intrarea în Ungaria,  la camioane. Potrivit legislației însă, șoferii automarfarelor vor avea obligatia să oprească în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricționare a circulației pe drumurile publice.

"Ținând cont de num[rul mare de automarfare care se prezintă la ieșirea din țară în punctele  de trecere a frontierei subordonate IJPF Bihor s-au dispus măsuri de suplimentare a personalului care-și desfășoară activitatea la controlulul documentelor și a fost crescut numărul arterelor de control a TIR-urilor, atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare", a declarat reprezentantul IJPF Bihor .

În zonele din apropierea punctelor de trecere a frontierei, vor exista patrule comune, formate din polițiști de frontieră români și reprezentanții celorlalte structuri ale Ministerului Administrației și Internelor  care vor asigura ordinea și liniștea publică și vor informa șoferii cu privire la măsurile aplicate de autoritățile statului vecin. "Precizăm că IJPF Bihor a luat toate măsurile pentru ca traficul de călători și autoturisme să se desfășoare în condiții normale, operativ, fluent și civilizat. La această oră, traficul de persoane se desfășoară în condiții normale", a conchis comisarul șef Dan Lazăr.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite