Oradea: Căi de acces și camping-uri, pentru promovarea turismului bihorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: Căi de acces și camping-uri, pentru promovarea turismului bihorean
Oradea: Căi de acces și camping-uri, pentru promovarea turismului bihorean

Peşterile din județ au intrat în atenția autorităților județene, care sunt hotărâte să le transforme în atracții turistice europene.

Dumitru Voloșeniuc, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, și-a propus să amenajeze căi de acces către obiectivele turistice greu accesibile, din zona cheilor și a cascadelor. De asemenea, vor fi amenajate zone de campare dotate la nivel european, care să ofere confort turiștilor, fără a afecta mediul înconjurător.

Cu bani europeni
„Consiliul Judeţean Bihor iniţiază un nou proiect de dezvoltare turistică a judeţului Bihor. Intitulat „Deschide Porţile Bihorului”, proiectul îşi propune să atragă fonduri europene pentru amenajarea mai multor peşteri bihorene, precum şi a căilor de acces spre aceste obiective turistice”, a spus astăzi Dumitru Voloșeniuc, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor. Acesta a ținut să sublinieze că instituția pe care o conduce va face demersurile necesare pentru atragerea de finanțări europene. „Exploatarea potenţialului imens de care dispune acest judeţ reprezintă o obligaţie pentru noi”, a mai spus Dumitru Voloşeniuc.

Vecini buni
Ca primă etapă a  proiectului, Voloșeniuc insistă pe exploatarea zonei de Sud-Est a judeţului, zonă în care se învecinează cu judeţele Arad şi Alba. „S-ar putea profita de pe urma  învecinării cu două staţiuni deja consacrate, Arieşeni din Judeţul Alba şi Moneasa din Judeţul Arad”, crede Voloșeniuc. Acesta  mizează pe tradiţiile gospodăreşti legate de gătit și de lucratul pământului, de meşteşugurile precum olăritul, prelucratul lemnului, a pietrei şi a fierului. Folclorul original, bine conservatîn Bihor, reprezintă un alt aspect care ar trebui mai bine exploatat, crede Voloșeniuc.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite