Cădelniță și toacă electronice și veșminte de preoți cu Swarowski, în premieră în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima toacă electronică, cădelniță electronică și vesmânt preoțesc cu o broderie specială și cu cristale Swarowski. Toate aceste lucruri vor putea fi văzute în premieră la Oradea, la Chatolic Expo - Târgul Internațional de Veșminte, Icoane, Statuete, Cărți și Obiecte Bisericești.

"Târgul este o premieră şi pentru Europa, datorită caracterului său ecumenic. Participă atât producători de obiecte religioase latine cât şi producători de obiecte religioase bizantine", spune Andrei Epure, PR Manager al Catholic Expo.La eveniment participă cea mai veche turnătorie de clopote din Europa, înființată în 1599, din Grassmayr Austria care va lansa în premieră  "pianul cu clopote", un instrument muzical format dintr-o armonie de 12 clopote care cântăresc peste o tonă și  funcționează perfect ca un Stradivarius.  Pianul cu clopote este realizat sub forma unei clopotniţe și acompaniat de un instrument muzical ( orgă sau vioară) și poate susţine un concert pe două voci din orice melodie:  „Fur Elise", „Ave Maria" etc.

Veșminte cu Swarowski pentru preoți

O altă premieră prezentată la târg va fi toaca electronică, invenţia turnătoriei de clopote Bing Beng din Baia Mare, care este unică în lume. Va fi prezentat și un veşmântul preoţesc cu broderie specială  cu 90 de culori pe centimetrul pătrat şi cristale Swarowski.  Tot în cadrul târgului va fi lansată și cădelnița electronică. Călugărițele de la Mănăstirea Surorilor Lauretane-congregaţie romano-catolică și de la Mănăstirea ortodoxă Floreşti din Cluj, vor expune suveniruri şi devoţionale creştine.  Orădenii care vor participa la târg vor putea degusta vinul liturgic de Santorini din Grecia.

Târgul este organizat în premieră în România, la Oradea, în perioada 9-11 septembrie, la Sala Nouă de Sport a Universității din Oradea.   Târgul va fi deschis între orele 10.00 - 18.00, iar intrarea este liberă. La eveniment vor fi prezenți producători şi importatori de obiecte bisericeşti din 6 ţări (Austria, Italia, Ungaria, Grecia, Ucraina şi Romania), care expun veşminte, icoane ferecate în aur și argint, clopote şi candelabre, iconostase, devoţionale, statuete, maşini de brodat cu soft bizantin şi latin, carte şi revistă creştină.

Inaugurarea Catholic Expo este programată pentru 9 septembrie la ora 11.00 și va fi oficiată de P.S.S. Virgil, episcopul greco-catolic al Oradiei şi de P.S.S. Laszlo, episcopul romano-catolic al Oradiei.  Este așteptat și P.S.S. Sofronie, episcopul ortodox al Oradiei.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite