Deși au depus sute de CV-uri, doar șapte bihoreni primesc șansa de lucra în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Șomerii sunt așteptați cu CV-ul la AJOFM BIhor
Șomerii sunt așteptați cu CV-ul la AJOFM BIhor

Doar șapte bihoreni au fost selectați pentru interviu în vederea unul loc de muncă în Danemarca. Ei vor candida alături de doritori din toată țara pentru unul din cele 200 de locuri de muncă scoase la concurs de angajatorii danezi, în România. Locurile de muncă sunt în domeniul agricol.

Fermierii danezi au scos la concurs în România 202 locuri de muncă. Pentru acestea, 239 de CV-uri au fost depuse doar din Bihor. „Doar șapte CV-uri au fost selectate din județul nostru", a spus Simona Burdean, consilier al EURES. Bihorenii vor susșine un nou interviu la selecția națională care va avea loc la Ploiești în data de 10 martie. Pentru cele 202 locuri puse la dispoziție de angajatori au trecut de faza preliminară 260 de români.

Plata cu ora

Ofertele fermierilor în domeniul agricol. Orădenii se pot angaja culegători de căpșuni, zmeură, ceapă, sau dovleci, muncă pentru care se primesc în medie între 10 euro și 15 euro pe oră. Orădenii pot alege în același timp și oferte ca șofer de camion/tractor, posturi în personalul administrativ, sau pot lucra la ambalarea și întreținerea fermelor. În acest caz oamenii primesc peste 16 euro brut pe oră.

Orădenii care vor  lucreza culegători, trebuie să știe că, dacă optează pentru lucru la recolte de căpșuni sau mazăre, trebuie să-și aducă un cort, ustensile de gătit și haine groase, pentru că vor fi cazați afară. Se asigură în schimb condiții pentru toalete și baie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite