CULTURĂ Treizeci de spectacole în opt zile, oferta Festivalului de Teatru Scurt de la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe parcursul a opt zile, Oradea va deveni oraşul teatrului de cea mai bună calitate, cu un număr record de spectacole, în şapte locaţii diferite. A şaptesprezecea ediţie a Festivalului de Teatru Scurt reuneşte 30 de spectacole, oferite de către trupe de teatru care nu au mai jucat de ani buni la Oradea.

Orădenii vor avea ocazia să se bucure de un regal de teatru cu prilejul celei de-a XVII-a ediţii a Festivalului de Teatru Scurt, care se va desfăşura în perioada 25 septembrie - 2 octombrie 2011. Timp de opt zile Oradea va deveni oraşul teatrului de cea mai bună calitate, cu un număr record de spectacole (30), în 7 locaţii diferite (Sala Mare a Teatrului, Sala Arcadia, Sala Studio, Casa de Cultură a Sindicatelor - în regim de spectacole cu publicul pe scenă - Cinematograful Libertatea, Hanul cu Noroc şi Scena mobilă). Cei mai îndrăgiţi actori ai momentului - Mircea Diaconu,  Tudor Chirilă, Pavel Bartoş,  Paula Chirilă, Adrian Văncică, cele mai cunoscute teatre din România şi din străinătate - Teatrul „Odeon" Bucureşti, Teatrul „Nottara" Bucureşti, Teatrul „Sică Alexandrescu" Braşov, Teatrul Naţional „Marin Sorescu" din Craiova, Teatrul Naţional Timişoara, Teatrul Maghiar din Timişoara, Teatrul German de Stat Timişoara - Pygmalion Theater din Viena sau Euro Theater Central - Bonn, şi unii dintre cei mai importanţi regizori din ţară vor poposi în oraşul de pe malurile Crişului Repede (Alexandru Dabija, Vlad Massaci, Mircea Cornişteanu, Sorin Militaru, Theodor-Cristian Popescu, Chris Nedeea) pentru a sărbători alături de orădeni unicul Festival de Teatru din ţară dedicat piesei scurte.

Actorii orădeni, din nou „acasă"

 „Cu această ediţie, ne propunem ca Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea să devină anual. Totodată, ediţia din acest an este una specială pentru Teatrul Oradea deoarece coincide cu reîntoarcerea actorilor în sediul teatrului, după o perioadă de trei stagiuni, perioadă ce a fost dedicată unor ample procese de renovare şi restaurare a clădirii Teatrului Oradea", a spus Victoria Balint, organizatorul evenimentului. Tot o noutate o reprezintă faptul că orădenii vor avea posibilitatea de a cumpăra bilete online, de pe site-ul http://biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2101/Teatrul-Regina-Maria---Oradea.

Tradiţie

Festivalul de Teatru Scurt, singurul festival dedicat piesei într-un act din România, este o manifestare culturală cu o longevitate egalată de puţine festivaluri din ţară. Prima ediţie a avut loc în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit unul internaţional. Orădenii au vizionat spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova dar şi din îndepărtata Japonie.

Citeşte mai multe despre acest subiect, în noul număr al săptămânalului „ADS Oradea“

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite