CS Motorul Oradea sau apusul unei campioane de fotbal feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singura echipă de fotbal feminin din oraş, de trei ori campioană naţională, riscă să nu se prezinte la startul noii ediţii a Ligii I. La echipa CS Motorul Oradea  fotbalul se joacă din plăcere, fără bani. De multă vreme, clubul funcţionează în regim de avarie, cu 5.000 de lei pe lună, cu toate că a dat an de an jucătoare pentru echipa naţională a României.

S-a înfiinţat în anul 1994. În primii doi ani de existenţă a câştigat două campionate naţionale. În 1997 dispărea din peisajul fotbalului feminin, dar un an mai târziu renăştea. A dat mereu jucătoare la lotul naţional. În prezent, trebuie să se descurce cu doar 5.000 de lei pe lună, iar jucătoarele evoluează din plăcere. Ultimul cantonament în care a fost echipa în anul 2007 iar un altul s-ar putea să nu mai vină niciodată. Singurul obiectiv pentru noul sezon fotbalistic este acela de a reuşi să se înscrie în competiţie. Motorul Oradea, fosta campioană a României supravieţuieşte astăzi din încăpăţânarea preşedintelui clubului.

Apuse vremuri de demult

În anul 1984 de înfiinţa AS Motorul Oradea, o chipă de fotbal băieţi a fostului IJTL, OTL de astăzi. După 10 ani a apărut şi echipa de fete. La început, formaţia era văzută ca un punct de interes pentru fotbalistele din ţară. „Nicio jucătoare nu era din Bihor. Au fost atrase cele mai bune fotbaliste din ţară. Pe atunci erau bani", îşia minteşte Pap Attila, preşedintele şi antrenorul echipei. Performanţa a venit imediat. Motorul a cucerit doua titluri de campionaă a României şi unul de vicecampioană în numai trei ani de zile. A urmat o poziţie a doua ocupată în campionatul din anul 1997. Acela a fost începutul sfârşitului pentru clubul orădean.

Citeşte despre performaţele şi situaţia actuală a echipei Motorul în saptămânalul ADS Oradea, care se găseşte până miercuri la chioşcuri.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite