COD PORTOCALIU Un pod a fost inundat în județul Bihor, circulația este deviată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: INHGA
Foto: INHGA

Un pod în construcție de pe DN 19, între Oradea și Satu Mare, a fost inundat astăzi, circulația în zonă fiind deviată. Deoarece mai multe case din zonă sunt amenințate de ape, din cauza ploilor, autoritățile au decis să spargă șoseaua, care tocmai a fost reabilitată.

Potrivit primarului localității Tămășeu, Szucs Ferenc, circulația de pe DN 19 este deviată în acest moment, prin satul Tămășeu, ocolul pe care șoferii trebuie să-l facă fiind de 2-3 kilometri. "Nu se poate circula pe DN 19, în zona localității Tămășeu", a spus edilul. Din cauză că mai multe case din zonă sunt amenințate de ape, autoritățile sparg acum șoseaua, pentru ca apa să se scurgă de cealaltă parte a drumului, unde nu sunt locuințe.

Cod portocaliu de avertizare hidrologică

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru județul Bihor.  "Fenomenele vizate sunt creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de Inundație și Atenție, scurgeri importante pe versanți, torenți, pârăie cu efect de inundații locale.  Avertizarea emisă este valabilă de astăzi de la ora 14.00, până duminică la ora 16.00 și vizează, în județul Bihor, bazinul hidrografic Crișul Negru. Potrivit avertizării, codul galben se menține și pe râul Barcău, pe sectorul Marghita - Sălard.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite