CFR vrea să demoleze o pasarela pietonală veche de 100 de ani, de lângă Gara mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această măsură i-a nemulţumit pe locatarii zonei, care foloseau pasarela pentru a ajunge de pe Bulevardul Dacia pe strada Ecaterina Teodoroiu. Reprezentanţii CFR spun că vor demonta podul metalic până la sfârişul acestei luni, însă până ieri nici măcar nu au cerut o autorizaţie de demolare.

Unul dintre locatarii nemulţumiţi de desfiinţarea podului metalic de la Gara Mare este şi Csomortanyi Istvan, preşedintele flilialei Oradea a Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Ardeal. Acesta a protestat ieri împotriva demontării pasarelei. „Am primit mai multe sesizări de la oamenii care locuiesc în această zonă şi care nu sunt de acord cu aşa ceva. Şi eu sunt trăiesc tot aici, aşa că nici mie nu îmi convine că pasarela nu va mai exista", spune orădeanul.

„Anul trecut s-a anunţat că pasarela va fi demontată şi montată în altă parte. Acum însă, proprietarii, cei de la CFR au schimbat decizia şi pasarela va ajunge istorie. Nu suntem de acord cu aşa ceva", a declarat Csomortanyi. El consideră că podul ar trebui declarat monument, pentru că are o structură specifică secolului trecut şi este unic în Bihor. „

Un alt motiv pentru care cerem ca pasarela să rămână aici este faptul că închiderea acesteia a perturbat circulaţia locuitorilor zonei. Se poate ajunge pe strada Teodoroiu şi prin pasajul de sub gară, însă acesta iese într-un loc în care nu există trotuar şi sunt tot timpul bălţi", a mai spus Csomortanyi. Tânărul a şi depus mai multe sesizări în acest sens la primărie, însă nu a primit niciun răspuns, până în prezent. „Este inadmisibil ce se va întâmpla. Clădirea gării este monument istoric, iar podul se află în aria de 100 de metri protejaţi. Trebuie obţinut un aviz de demolare, nu se poate face fără aşa ceva", susţine protestatarul.

Află astăzi în Adevărul de Transilvania dacă cei de la CFR au obţinut avizele pentru demolarea podul pietonal

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite