Oradea: EXPO CANIS 2009, un succes (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea: EXPO CANIS 2009, un succes (GALERIE FOTO)
Oradea: EXPO CANIS 2009, un succes (GALERIE FOTO)

Aproape patru sute de câini, din peste 70 de rase au umplut sâmbătă Stadionul Tineretului din Oradea. EXPO CANIS a fost organizat de Asociația Chinologică Bihor, în colaborare cu SOS Dogs, atrăgând aproximativ șapte sute de vizitatori.

Alafi Ferenc, președintele Asociației Chinologice Bihor, s-a arătat mulțumit de numărul și calitatea participanților. „Consider o reușită faptul că am reușit să atragem un număr atât de mare de ciobănești românești. Tocmai în acest scop am redus taxa de participare la jumătate, pentru rasele autohtone”, a spus Alafi. Potrivit acestuia, printre rase precum ciobănesc german, cane corso sau rottweiler, cel mai rar exemplar prezentat la concurs a fost un ciobănesc australian. Fiind un concurs național, 90% dintre participanți au fost din România. „Am avut 17 expozanți din Ungaria și din Croația”, a spus Alafi. Arbitrii au fost, potrivit acestuia, adevărați veterani ai chinologiei, Bogdan Emeric,  Kelemen Attila, Muntean Petru , Marius Iliev, Gavril Cenădan și Molnar Zsolt.

Puii cadou, fără câștigători

Deși organizatorii anunțaseră că, prin tragere la sorți, se vor oferi doi căței de rasă (un Beagle și un ciobănesc german), fiecare valorând circa patru sute de euro, nimeni nu s-a prezentat pentru a-i solicita. „Singura condiție era să fie vorba de un copil bolnav, dintr-o familie săracă. Probabil că o asemenea familie nu și-ar fi permis să întrețină astfel de căței, cu părinți campioni”, crede Alafi Ferenc.

Căței adoptați

Separat de concursul de frumusețe la care au participat câinii de rasă, s-a derulat și o competiție a celor mai frumoși câini metiși, aduși de SOS Dogs. Aceștia au putut fi adoptați de vizitatorii expoziției, astfel încât, până ieri la ora 16, fuseseră încredințați unor noi stăpâni cinci câini ajunși la maturitate și doar un pui dintre cei șase prezentați de organizație. Farago Aniko, secretara SOS Dogs, ne-a spus că în ultima săptămână au primit la centru circa 20 de cățeluși abandonați pe zi.  „Cine a adoptat a primit și mâncare gratuită, pentru căței”, a precizat Farago.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite